Pentagon: İsrail'le İran'ın füze saldırısına tepkisini konuşuyoruz

İsrail'in güneyindeki Negev çölünde İran füzesinin kalıntıları / Fotoğraf: AFP

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) dün yaptığı açıklamada, İran'ın füze saldırısına verilecek olası bir yanıtla ilgili olarak İsrailli yetkililerle görüşmelerde bulunduğunu belirtti ancak görüşmelerle ilgili daha fazla ayrıntı vermeyi reddetti.

Şarku’l Avsat’ın Reuters'ten aktardığına göre Pentagon sözcüsü Sabrina Singh, “Onlarla kesinlikle verecekleri yanıt hakkında konuşuyoruz, ancak yanıtlarının ne olacağı konusunda daha fazla spekülasyon yapmayacağım. Ancak onlarla iletişim kurmaya devam ediyoruz” dedi.

İran, geçtiğimiz salı günü, İsrail'in Beyrut'a düzenlediği hava saldırısında Hamas'ın Tahran'daki siyasi büro şefi İsmail Heniyye, Hizbullah'ın Beyrut'taki genel sekreteri Hasan Nasrallah ve İran Devrim Muhafızları komutan yardımcısı Abbas Nilfuraşan'ın öldürülmesine misilleme olarak İsrail'e 180'den fazla roket fırlattı.

İsrail saldırıya karşılık verme sözü verdi. ABD Başkanı, ABD'nin 1 Ekim'de gerçekleşen büyük İran füze saldırısına İsrail'in vereceği yanıtı en aza indirmek için çalıştığını açıkladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU