Husiler: Tel Aviv ve Eilat'taki İsrail askeri tesisleri İHA’larla hedef alındı

İsrail'in Eilat Limanı / Fotoğraf: Reuters

Yemen'deki Husiler bugün  insansız hava araçlarıyla (İHA) ‘düşman varlığın başkentini ve işgal altındaki Filistin'in güneyindeki Eilat'ı’ hedef alan iki askeri operasyon düzenlediklerini duyurdu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Husilerin Askeri Sözcüsü Yahya Seri yaptığı açıklamada, “Hava kuvvetleri Yafa adlı bir İHA’yla işgal altındaki Yafa bölgesinde düşman İsrail'e ait bir askeri noktayı hedef aldı. Ayrıca dört Samad 4 İHA’yla Eilat bölgesindeki askeri hedefleri vurdu” ifadelerini kullandı.

İki operasyonun da hedeflerine başarıyla ulaştığını vurgulayan Seri, “Bu iki operasyon Filistin ve Lübnan halkının zaferi ve yiğit Filistin ve Lübnan direnişinin desteğidir” dedi.

Seri, ‘Filistin ve Lübnan'daki tüm mücahitleri, İsrail-ABD saldırganlığı ve onun tüm ülkeleri ve halkları boyunduruk altına almayı amaçlayan planları karşısında uluslarını savundukları için’ selamladı. Seri ayrıca, ‘saldırganlık yenilgiye uğratılana, suç planları ve yayılmacı komploları engellenene kadar Filistin ve Lübnan halklarının yanında’ duracaklarını vurguladı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU