Başarısız Tom Cruise filmi, 7 yıl sonra kıymete bindi

Merakla beklenen yapım, fiyaskoya dönmüştü

Filme büyük yatırım yapan Universal'in 60 ila 95 milyon dolar zarar ettiği tahmin ediliyor (Universal Pictures)

2017'de vizyona girip başarısız olan ve başrolünde Tom Cruise'un yer aldığı film, dijital ortamda izlenmeye başladı. 

İlk filmi 1932'de çekilen Mumya (The Mummy) serisi, 1999-2008'de Brendan Fraser'ın başrolünde olduğu üçlemeyle ticari başarı yakalamıştı. 

Dördüncü filmin iptalinden sonra seri, 2017'de bu kez Tom Cruise'la ve 'Karanlık Evren' (Dark Universe) adıyla yeniden başlatılmak istenmişti.

Ancak Alex Kurtzman yönetmenliğindeki film hem ticari hem de eleştirel açıdan başarısız olunca bu planlar rafa kalktı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

ABD'de hizmet veren dijital yayın servisi Peacock'ta gösterilmeye başlanan film, üçüncü sıraya ulaşmayı başardı. 

Ryan Gosling ve Emily Blunt'ın başrollerinde olduğu 2024 yapımı Dublör (The Fall Guy) ve bir dönem Türkiye televizyonlarında sıklıkla gösterilen 34 yıllık Yeraltı Canavarı'nın (Tremors) arkasına yerleşen film, pek çok kişiyi şaşırttı. 

Screen Rant yazarı Grant Hermanns, Tom Cruise liderliğindeki filmin Mumya serisinin en kötü yapımlarından biri olduğuna işaret etti. Film, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'ta 100 üzerinden 15 alabildi.

Eleştirmenlerin sevmediği filmlere zaman zaman seyirciler bayılabiliyor ancak Mumya'nın seyirci notu da yalnızca yüzde 35. 

Cadılar Bayramı'nın yaklaşmasıyla korku filmi arayan izleyicilerin bu yapıma şans verdiği tahmin ediliyor. Tutsak Abigail'in (Abigail) aynı listede dokuzuncu sırada olmasının da benzer bir sebepten kaynaklandığı söylenebilir. 

Tom Cruise etkisi de göz ardı edilemez. Hollywood yıldızının diğer filmlerinden kaynaklanan bir çekim gücü var. Cruise, Mumya'dan sonra Görevimiz Tehlike (Mission Impossible) serisi ve Top Gun: Maverick'le iyi bir ivme yakalamış durumda. 

Mumya'da başrolü paylaşan Annabelle Wallis, "Tom Cruise diğer oyuncuların filmlerde kendisiyle koşmasına asla müsaade etmiyordu. Tom Cruise'la ekranda koşma fırsatı bulduğum için çok mutluydum" diyerek dikkat çekmişti

 

Independent Türkçe, Screen Rant, Collider

DAHA FAZLA HABER OKU