‘Köprü savaşı’ Sudan'ın başkentini felç etti

Ordu şehrin kontrolünü Hızlı Destek Kuvvetleri’nden geri almaya çalışıyor

Sudan'ın başkentindeki Halfaya Köprüsü yakınlarında dumanlar yükseliyor / Fotoğraf: Reuters

Sudan'ın başkenti Hartum sakinleri dün adeta ani bir felç durumu yaşadı. Görgü tanıkları ve askeri kaynaklar, ordunun başkenti geri almak için topçu ve hava saldırıları başlattığını ve bunun Hızlı Destek Kuvvetleri (HDK) ile arasındaki savaşın başlangıcından bu yana türünün en büyüğü olduğunu bildirdi. Çatışmalar başkentte el-Fatihab, Beyaz Nil ve Halfaya olmak üzere üç stratejik köprü üzerinde yoğunlaştı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Nisan 2023'te savaşın patlak vermesinden bu yana HDK, askeri alanları da dahil olmak üzere Hartum şehrini tamamen kontrol altına aldı ve şehrin doğusunda bulunan ordu karargahını kuşattı.

Görgü tanıkları, ordunun metropol bölgesini oluşturan üç komşu şehri birbirine bağlayan Nil Nehri üzerindeki köprüleri geçmeye çalıştığı sırada ağır bombardıman ve çatışmaların patlak verdiğini, çatışmanın her iki tarafının da köprülerin kontrolünü ele geçirdiğini iddia ettiğini söyledi.

Şarku’l Avsat’a konuşan bölge sakinleri, ordunun Halfaya ve Şambat bölgelerini yoğun bir şekilde bombaladığını, uçakların ise özellikle Bahri tarafındaki Halfaya Köprüsü'nü çevreleyen çiftlik alanlarında yoğun bir şekilde uçtuğunu söyledi. Sosyal medya platformlarında paylaşılan videolarda, arka plandaki çatışma sesleri arasında başkentin gökyüzünde yükselen siyah dumanlar görülüyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU