Mike Tyson'dan Dana White'a övgü: "Boksu baştan yaratacak"

Mike Tyson, kasımda Jake Paul'la karşılaşması öncesinde konuştu

(Reuters)

Mike Tyson, Dana White'ın boks girişiminin, bu spor dalına büyük bir destek sağlayacağına inanıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ultimate Fighting Championship'in (UFC) CEO'su ve başkanı olan White, 2001'de göreve geçtiğinden beri spor dalını kökten değiştirdi. White'ın karma dövüş sanatlarından (MMA) boksa ilk adımını, Floyd Mayweather Jr.'la Conor McGregor'ın dövüşünün ortak promotörlüğüyle atmıştı çünkü İrlandalı dövüşçünün UFC'yle sözleşmesi vardı.

White, 2022'de boksta promotörlük yapmayı "düzeltmeye çalışması kabus gibi olan bozuk bir iş" diye niteleyerek kendisini geri çekse de Zuffa Boxing promosyonları da dahil olmak üzere spor dalıyla bağını sürdürdü.

15 Kasım'da YouTuber Jake Paul'la dövüşecek olan Tyson, White'ın boksla bağlantılarını memnuniyetle karşıladı.

Mmafighting.com, Tyson'ın "Tıpkı UFC gibi bu, boksun başına gelen en iyi şey olacak" dediğini aktardı.

Eğer UFC'deyseniz ve birileri dövüşü yuhalıyorsa, o adamı tekrar görmezsiniz. Bir sonraki dövüşü Güney Dakota'da bir yerlerde olur. Sadece kaliteli dövüşler. Eğer iyi dövüşmezse, onu bir daha göremezsiniz.

Bokstaki gibi, 'Gelecek ay yine mi bu adam dövüşecek? Bunu görmek istemiyoruz' diye bir şey yok… Dövüşün kötü geçerse bir daha UFC'ye dönemezsin, onu bir daha asla görmeyiz.

58 yaşındaki Tyson, Paul'la temmuzda dövüşecekti fakat maç öncesindeki sağlık sorunu sebebiyle karşılaşma sonbahara dek ertelenmişti. Bu maç, Tyson'ın 2005'ten bu yana ilk profesyonel dövüşü olacak. Eski ağırsıklet şampiyonu, YouTuber ve sosyal medya fenomeni olarak ünlenen ve daha önce dövüşmediği Paul'dan 31 yaş daha büyük.

Tyson, Paul'la dövüşmek hakkında şöyle dedi:

İlk dövüşünden bu yana gelişti. Onu ben başlattım, Jake'i ben başlattım. 4 yıl önce, benim maçımın ön gösterisinde dövüşmesine izin verdim, kimse onun kim olduğunu bilmiyordu. Yani onu ben başlattım ve görünen o ki büyük ihtimalle sonu da ben olacağım.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

independent.co.uk/sport

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU