Meşhur serinin son filmi izlenme listelerinde zirveye çıktı

Yayına girmesinin üstünden bir ay geçmesine rağmen halen popüler

Sessiz Bir Yer: Birinci Gün, prömiyerini 26 Haziran'da Tribeca Film Festivali'nde yapmıştı (Paramount Pictures)

Sessiz Bir Yer: Birinci Gün (A Quiet Place: Day One), serideki diğer iki filmin gişe başarısını yakalayamamış olsa da platformlardaki izlenme listelerinde zirveye çıktı.

Scott Beck'le Bryan Woods tarafından yaratılan ve John Krasinski'nin hem yazar hem yönetmen koltuğunda oturduğu korku serisi, dünyanın ses avcısı uzaylılar tarafından istila edilmesi ve hayatta kalanların mümkün olduğunca ses çıkarmamak zorunda kalmasını merkeze alıyor.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Bilimkurgu ve gerilimi harmanlayan Sessiz Bir Yer: Birinci Gün (A Quiet Place: Day One), izleyiciyi uzaylı istilasının ilk anlarına götürüyor. 

Şimdilik üç filmden oluşan Sessiz Bir Yer serisi, korku türünün en iyi örneklerinden kabul ediliyor. Serinin her filmi hem eleştirmenlerin hem de sinemaseverlerin beğenisini topluyor.

Sessiz Bir Yer: Birinci Gün'ün Paramount+'ta gösterime girmesinin üzerinden neredeyse bir ay geçti. Ancak prequel (orijinal yapımdaki olayların öncesini anlatan dizi ya da film), aradan geçen süreye rağmen halen yayın platformunun en popüler yapımı olmayı sürdürüyor. En çok izlenen filmler listesinde zirveye tırmanan korku, gişede de 261,5 milyon dolar kazanmıştı.

Michael Sarnoski'nin yönettiği Sessiz Bir Yer: Birinci Gün, bütçesinin neredeyse 4 katını kazanmayı başarmış ve yapımcıları memnun etmişti.

Lupita Nyong'o ve Joseph Quinn'in başrollerini paylaştığı film, eleştirmenlerin yanı sıra efsanevi korku yazarı Stephen King'in de dikkatini çekmişti. King, Birinci Gün gibi yapımların ender görüldüğünü ifade ettiği tweet'inde şöyle demişti:

Hem samimi hem de dokulu olan nadir 'büyük Hollywood filmi'. (Ve kedi tüm dikkatleri üzerine çekiyor.)

Sessiz Bir Yer serisinin 4. filmi de onaylanmış, merakla beklenen korkunun vizyon tarihi 2025 olarak belirlenmişti. Ancak Birinci Gün'ün vizyona girmesinden birkaç ay önce, Paramount'un vizyon takviminden çıkarıldığı duyurulmuştu.


Independent Türkçe, ScreenRant, Mashable

DAHA FAZLA HABER OKU