İçişleri Bakanlığı'ndan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi'ne Kürtçe kreş incelemesi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan Kürtçe kreş Zarokistan hakkında inceleme başlatıldı. İçişleri Bakanlığı 2 mülkiye müfettişi görevlendirdi

Fotoğraf: X

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanları bugün yaptıkları basın açıklamasında haklarında inceleme başlatıldığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Eş Başkan Serra Bucak, Kürtçe hizmet veren ve 3-6 yaş arası çocuklara yönelik hizmet verecek Zarokistan Perperikê Kreş ve Gündüz Bakım Evi ile ilgili şunları söyledi:

Bu dördüncü veya beşinci müfettişimiz. İki müfettiş görevlendirildi ve çalışmalarımız müfettişler tarafından an be an görüntüleniyor. Bizim gönlümüz rahat, içimiz ferah. Ne yaptığımızı biliyoruz, her şey şeffaflıkla ilerliyor. Ancak, bunun kafamızın üzerinde demokrasi kılıcı gibi dolaşıyor olmasından da son derece rahatsızız.

Ne olmuştu?
 
8 yıl önce Türkiye İçişleri Bakanlığı Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’ni kayyıma devretmiş ve belediyenin tüm kültür sanat merkezleri ile anaokulları da kapatılmıştı. Anaokulları ve kültür merkezlerinin kapatılmasıyla belediye bünyesindeki Kürtçe eğitim de sona ermişti. 8 yıl aradan sonra ilk kez Kürtçe eğitim verecek olan iki merkez yani “Zarokîstan” 16 Eylül'de açılmıştı.

Independent Türkçe
 

DAHA FAZLA HABER OKU