Dune serisinin yönetmeni açıkladı: "Bitti"

"Üçleme gibi olmayacak"

İlk filmin çekimleri sırasında sadece 23 yaşında olan Timothée Chalamet, Denis Villeneuve gibi bir yönetmenle çalışmanın kendisi için büyük bir şans olduğunu söylemişti  (Warner Bros) 

Denis Villeneuve, Dune: Çöl Gezegeni (Dune) evreninden ayrılmaya hazır olduğunu söyledi. Üç Oscar adayı yönetmen, serinin üçüncü filminin kendisinin dümende olduğu son yapım olacağını da ekledi.

Yönetmen ayrıca Dune'un bir üçleme olmadığını da açıkladı.

"Kendi kimliği olan bir şey yapacağım"

Vanity Fair'a verdiği röportajda, "Gerçekten de ilk kitabın uyarlaması iki filmden oluşacaktı. Bu yapıldı ve bitti" diyen yönetmen sözlerini şöyle sürdürdü:

Eğer üçüncüsünü çekersem, ki şu anda yazım sürecinde, bu bir üçleme gibi olmayacak. Bunu söylemek garip ama oraya geri dönersem, farklı hissettiren ve kendi kimliği olan bir şey yapacağım.

Frank Herbert'ın 1969 tarihli romanı Dune Mesihi (Dune Messiah), ilk Dune kitabından 12 yıl sonra geçiyor. Dolayısıyla film uyarlamasının Timothée Chalamet ve Zendaya'nın da aralarında bulunduğu oyuncu kadrosunu yaşlandırması gerekecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

56 yaşındaki yönetmen, "Benim sorunum da bu. Bunu nasıl yapacağımı biliyorum" dedi.

Villeneuve, Dune evreninden ayrılmak istese de serinin sona ermesini istemiyor. Kanadalı yönetmen seriyi başka birinin devralmasını istiyor.

Ünlü sinemacı, "Dinleyin, eğer Dune: Messiah gerçekleşirse, Arrakis'te benim için uzun yıllar geçmiş olacak ve başka bir şey yapmayı çok isterim" dedi. 

Villeneuve son filminin, başka bir yönetmenin seriyi devam ettirmesine zemin hazırlayabileceğini de ekledi:

Birisi daha sonra başka bir şey yapmak isterse, Messiah'da bunun için tohumların bulunduğundan emin olmanın benim için iyi bir fikir olacağını düşünüyorum çünkü bunlar güzel kitaplar. Giderek daha ezoterik hale geliyorlar. Uyarlamak biraz daha zor ama kapıyı kapatmıyorum. Bunu kendim yapmayacağım ama başka biriyle olabilir.


Independent Türkçe, Deadline, Vanity Fair

DAHA FAZLA HABER OKU