Dune yıldızı, efsanevi sanatçı Bob Dylan'a dönüştü

İlk fragman yayımlandı

Yazar Elijah Wald'un Dylan Goes Electric adlı kitabına dayanan filmin aralıkta gösterime girmesi planlanıyor (Searchlight Pictures)

Usta yönetmen James Mangold'un Bob Dylan'ın hayatını anlatan yeni filmi A Complete Unknown'dan ilk fragman paylaşıldı.

Dune: Çöl Gezegeni (Dune) serisinin yıldızı Timothée Chalamet, filmde efsanevi sanatçı Bob Dylan'ı canlandırıyor.


Chalamet ayrıca, tıpkı Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki'deki (Dune Part 2) rol arkadaşı Austin Butler'ın Elvis'te yaptığı gibi, Dylan' canlandırırken şarkıları kendisi seslendiriyor.

Fragmanda Chalamet, Manhattan sokaklarında yürüyor ve Dylan'ın Cafe Wha? ve Hotel Chelsea gibi favori mekanlarının önünden geçiyor. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

28 yaşındaki aktör ayrıca, Dylan klasiği A Hard Rain's A-Gonna Fall'u, şarkıcının yaşamı ve kariyerinden kesitler eşliğinde seslendiriyor.

Senaryosu Mangold ve Jay Cocks tarafından kaleme alınan biyografik drama, folk müzik efsanesinin New York'taki ilk yıllarını merkeze alıyor ve 1965 Newport Folk Festivali'ndeki performansı sırasında, elektro gitarını çalmaya başladığı ana kadar olan süreci anlatıyor.

Bol yıldızlı oyuncu kadrosu

Filmde ayrıca Edward Norton, Elle Fanning, Boyd Holbrook, Monica Barbaro, Dan Fogler, P.J. Byrne, Norbert Leo Butz, Will Harrison ve Scoot McNairy yer alıyor.

Asfaltın Kralları'nın (Ford v. Ferrari) yönetmeni Mangold, Dylan'ın hikayesini anlatma isteğiyle ilgili şöyle demişti:

Amerikan kültüründe inanılmaz bir dönem ve 19 yaşındaki genç Bob Dylan'ın cebinde 2 dolarla New York'a gelip üç yıl içinde dünya çapında bir sansasyon haline gelmesinin hikayesi... Önce New York'taki folk müzik ailesine kabul edilmek ve sonra elbette yıldızı inanılmayacak kadar yükselirken belli bir noktada onları geride bırakmak... Bu çok ilginç bir gerçek hikaye ve Amerikan sahnesinde çok ilginç bir anla ilgili.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU