Wonka'ya yapılan yorumlarda Timothée Chalamet övgü topladı

"Ayı Paddington"ın (Paddington) yönetmeni Paul King'in "Charlie ve Çikolata Fabrikası"nın (Charlie and the Chocolate Factory) öncesini anlatan filmi sosyal medyada övgü dolu yorumlar topluyor

Uzun zamandır beklenen Charlie ve Çikolata Fabrikası prequel'i (orijinal yapımdaki olayların geçmişini anlatan film ya da dizi -çn.) müzikal Wonka, 28 Kasım Salı günü Londra'da prömiyerini yaparken, sosyal medyadan gelen ilk tepkiler filmi "tatlı bir ikram" diye övdü ve Timothée Chalamet'nin başrol performansını öne çıkardı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ayı Paddington ve Ayı Paddington 2'yi yöneten sinemacı Paul King'in imzasını taşıyan Wonka'da Chalamet, filme adını veren çikolatacının daha genç bir versiyonunu canlandırıyor. Yardımcı oyuncu kadrosunda Keegan-Michael Key, Matt Lucas, Sally Hawkins, Rowan Atkinson, Olivia Colman ve Hugh Grant yer alıyor.

X/Twitter'da filme tepki gösteren RogertEbert.com Yardımcı Editörü Robert Daniels şunları yazdı:

Şaşırtıcı bir şekilde, Wonka'dan çoğunlukla keyif aldım. Timothée Chalamet gerçekten doğuştan yetenekli bir komedi oyuncusu ve güldürmek için yıldız kişiliğini akıllıca kullanıyor. Sahneleme güzel; bolca içtenlik ve tuhaflık var.

Ancak Daniels, Wonka'nın bir özelliğiyle ilgili sorun yaşadı. Daniels, "Yine de şişman şakası yağmurundan hoşlanmadım" diye yazdı.

Keyifli bir filmde kötü bir biçim.

Başka bir yerde, BleedingCool.com Genel Yayın Yönetmeni Kaitlyn Booth da Chalamet'nin oyunculuğunun 1971 yapımı Willy Wonka ve Çikolata Fabrikası'nda (Willy Wonka & the Chocolate Factory) Wonka'yı canlandıran Gene Wilder'ın ünlü performansını akıllara getirdiğini yazdı.

Booth, "Wonka'yı bu kadar çok sevmem beni şaşırttı" diye yazdı.

Tuhaf bir yapım ve orijinalinden aldığımız o hayranlık duygusunu kendi tarzıyla yansıtırken merak duygusunu harekete geçiriyor. Timothée Chalamet, Gene’in enerjisini taklit etmeden yansıtıyor. Tatil için harika bir aile filmi.


Serbest film eleştirmeni Zoë Rose Bryant, Wonka’yı "hemen bir tatil klasiği oldu ve gerçekten büyülü bir sinema deneyimi” diye nitelendirdi.

Bryant, “Paul King’in tuhaf tarzı Ayı Paddington'da olduğu gibi burada da işe yarıyor her müzikal gösteri büyülüyor ve son derece çekici Timothée Chalamet tarafından yönetilen tüm koro ekibi sırayla tüm ilgiyi üzerine çekiyor" dedi. 

Öte yandan, Beyond The Trailer sunucusu Grace Randolph, “Wonka’nın ŞOKE EDİCİ derecede iyi olduğunu” söyledi. Randolph, "Paul King, Wonka'yı erkek Mary Poppins'e dönüştürerek yetişkinler için Ayı Paddington çizgisinde bir film sunuyor! Film kendi tarzında olmayı başarıyor ve canlı bir Broadway gösterisi izlemek kadar eğlenceli! Kesinlikle bu yılın büyük tatil filmi!” diye ekledi.

Önceki aylarda King, prequel'in setinde Wonka yıldızlarının “göründüğü kadar iyi tadı olan” gerçek sıcak çikolataya batırıldığını açıklamıştı.

King, Calah Lane'in canlandırdığı Wonka'nın arkadaşı Noodle'ın dev bir çikolata fıçısına batırıldığı sahne için şunları söyledi:

Aslında devasa bir sıcak çikolata fıçısı yaptık; kaynar değildi, sadece içine dalmaları için sıcak çikolataydı. Yani etrafta çok fazla çikolata vardı.

Wonka, 15 Aralık'ta sinemalarda gösterime girecek.


* İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

https://www.independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Gökçe Uçak

 

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU