2023'te 18 milyon Amerikalı aile açlıkla karşı karşıya kaldı

Amerika'da bir gıda bankasının önündeki aç insanların oluşturduğu kuyruk  /Fotoğraf: Şarkul’l Avsat

ABD Tarım Bakanlığı dün yayınladığı bir raporda, açlık oranlarının geçen yıl yaklaşık son on yılın en yüksek seviyesine ulaştığını ve nüfusun yüzde 13,5'ine denk gelen 18 milyon hanenin bir noktada yeterli gıda temininde güçlük çektiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Amerika Birleşik Devletleri'nde açlık oranları yıllarca düştükten sonra 2021'den bu yana artıyor. Geçen yıl ABD Nüfus Sayım Bürosu'ndan alınan veriler, COVID-19 salgını sırasında gıda yardımını genişleten programların sona ermesinin ardından, gıda güvensizliğinde bir artış olduğunu gösterdi. Raporda artışa ilişkin bir açıklama yapılmadı.

Mayıs ayında Feeding America adlı açlık karşıtı bir grup, Amerika Birleşik Devletleri'ndeki aç insanların, artan gıda fiyatları da dahil olmak üzere, gıda ihtiyaçlarını karşılamak için 33,1 milyar dolarlık fondan yoksun olduğu sonucuna vardı. Tarım Bakanı Tom Vilsack yaptığı açıklamada “Amerika'da kimsenin aç kalması kabul edilemez” dedi.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre açlık karşıtı gruplar, federal gıda yardımı ve çocuk vergi kredisi programlarının genişletilmesinin sorunun çözümüne yardımcı olacağını söylüyor. Raporda, 2022'deki oranlarla karşılaştırıldığında 2023'te bir milyon ailenin daha gıda güvensizliği yaşadığı belirtildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU