İsveç Dışişleri Bakanı görevinden istifa etti ve siyaseti bıraktı

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, Avrupa Birliği dışişleri bakanları toplantısında medyaya açıklama yapıyor / Fotoğraf: AP

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström dün yaptığı açıklamada, görevinden istifa etmeye ve siyasetten çekilmeye karar verdiğini duyurdu.

Koalisyon hükümetinin Ekim 2022'de göreve gelmesinden bu yana görevde olan 50 yaşındaki Billström, “X” platformunda yaptığı paylaşımda, İsveç Başbakanı Ulf Kristoffersson'a görevinden istifa etme kararını “üzüntü ve gurur” karışımı bir duygu ile bildirdiğini belirtti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Billström, gelecek hafta İsveç Parlamentosu yeniden çalışmaya başladığında, "Artık siyaseti bırakacağım, bu da demek oluyor ki, milletvekili koltuğumdan da ayrılacağım. Bundan sonra ne yapacağım henüz belli değil, ancak henüz 50 yaşındayım ve başka bağlamlarda katkıda bulunmayı ve çok çalışmayı dört gözle bekliyorum” ifadelerini kullandı.

Billstrom'un dışişleri bakanlığı döneminde İsveç, Türkiye ve Macaristan'ı üyelik konusundaki çekincelerini geri çekmeye ikna etmek zorunda kaldığı zorlu bir dönemin ardından NATO'ya katılım sürecini tamamladı.

Başbakan, Facebook'ta yaptığı açıklamada, istifa eden bakanın yerine atayacağı kişinin adını belirtmeden, Billstrom'a "gelecekteki çabalarında" başarılar diledi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU