Irak: ‘Yüzyılın soygunu’ sürprizleri yargıyı sarsıyor

Dürüstlük Komisyonu Başkanı herkese ateş püskürdü ve ana sanığın ‘para nakil aracı’ olduğunu söyledi

Dürüstlük Komisyonu Başkanı Yargıç Haydar Hanun (solda) Erbil'de düzenlediği basın toplantısında / Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Irak Dürüstlük Komisyonu Başkanı Yargıç Haydar Hanun, yerel olarak ‘yüzyılın soygunu’ olarak bilinen davada sürprizlere imza atarak baş şüphelinin bir ‘para nakil aracı’ olduğunu söyledi ve hakkında tutuklama emri çıkarıldığını açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dün Erbil'de düzenlenen gergin bir basın toplantısında Hanun herkese ateş püskürdü. Hırsızlık ve soruşturmalar hakkında bilgi yağdıran Hanun, vergi hırsızlığıyla suçlanan Nur Zuheyr'in 114 finansal araçta sahtecilik yaptığı ve 114 cezaya çarptırılması gerektiğini belirtti.

Hanun, “Nur Zuheyr davasındaki ihmal benimle onu aylardır yargılayan Yargıç Ziya Cafer arasındadır. Parlamento'nun her ikimizi de halka açık bir oturumda sorgulamasını talep ediyorum. Sanıkların üstünü örtmeden, onurlu bir şekilde hapse girmeyi tercih ederim” ifadelerini kullandı.

Dürüstlük Komisyonu Başkanı Hanun, ‘yargıçların ve bakanların sadakatlerini sağlamak için önceki hükümetten 600 metrekarelik arsalar aldıklarını’ açıkladı ve “Hepimiz bunu kabul ettik” dedi. Kendisine atfedilen ve yargıçların arsalara el koymasından bahsettiği bir ses kaydına atıfta bulunan Hanun, “Nefret dolu ve sefil bir kişi, bir yargıcın telefonundan bir video çaldı ve bana şantaj yapmak istedi” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU