Papa Francis, görev süresinin en uzun yurt dışı gezisinin başında Endonezya'ya gitti

Tur, Papua Yeni Gine, Doğu Timor ve Singapur'u içeriyor

Papa Francis, Cakarta'daki Soekarno-Ata Uluslararası Havalimanı'na gelişinde / Fotoğraf: AFP

Papa Francis, Papa'lık döneminin en uzun ve en uzak bölgesi olan Asya-Pasifik bölgesindeki dört ülkeyi kapsayan gezisinin ilk durağı olarak bugün Müslüman çoğunluğa sahip Endonezya'ya gitti.

Şarku’l Avsat’ın AFP'den aktardığına göre dinler arası diyalogu teşvik etmek amacıyla gerçekleştireceği üç günlük ziyaretin başlangıcında, uçağı yerel saatle 11:16'da (04:16 GMT) başkent Cakarta'ya indi. Daha sonra Papua Yeni Gine, Doğu Timor ve Singapur'a gidecek.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Papa'nın 12 gün sürecek ziyareti, son dönemde sağlık sorunları yaşayan 87 yaşındaki Arjantinli Papa için alışılmışın dışında bir fiziksel zorluk oluşturuyor.

Roma'dan yaptığı uzun yolculuğun ardından bugün Cakarta'daki dinlenme günü olacak ve bu ülkeye yaptığı ziyaretin ilk büyük durağında yarın (Çarşamba) Başkan Joko Widodo ile görüşecek.

Endonezya'da, ülke nüfusunun yüzde 3'ünden azını temsil eden yaklaşık 8 milyon Katolik bulunuyor. Ülkenin 242 milyon nüfusunun yüzde 87'sini Müslümanlar oluşturuyor. Bu, dünyada tek bir ülkede yaşayan en büyük Müslüman sayısıdır.

Papa, sel baskınlarına maruz kalmış ve kirlenmiş başkent Cakarta'da küresel ısınmayı durdurmak için yeni bir çağrıda bulunabilir.

Ancak bu ziyaret özellikle Müslüman-Hıristiyan diyaloğu ile ilgili. Papa, perşembe günü Güneydoğu Asya'nın en büyüğü olan İstiklal Camii'nde ülkenin resmi olarak tanınan altı dininin temsilcileriyle bir araya gelecek.

Papa ayrıca İstiklal Camii Büyük İmamı Nasruddin Ömer ile iki ana tema üzerine odaklanan ortak bir bildiri imzalayacak: Endonezya Piskoposlar Konferansı Başkanı Antonius Supianto Bungamen belirttiğine göre çatışmalarda “insanlıktan çıkarma”, çocuklara ve kadınlara yönelik şiddet ve çevrenin korunması.

İstiklal Camii, Meryem Ana'nın Göğe Kabulü Katedrali'nin yakınında yer alıyor ve yetkililer 2020 yılında dini kardeşliğin bir sembolü olarak iki binayı birbirine bağlamak için bir “Dostluk Tüneli” inşa etti.

Papa daha sonra yaklaşık 80.000 kişi kapasiteli bir spor stadyumundaki ayini yönetecek.

Papa'nın başlangıçta 2020 için planlanan 45. yurtdışı gezisi COVID-19 salgını nedeniyle ertelenmişti.

Böyle bir seyahatin Papa'nın sağlığı üzerinde yarattığı baskıya rağmen, tıbbi düzenlemelerde herhangi bir değişiklik yapılmadı. Vatikan tarafından açıklandığı üzere Papa Fransuva seyahatine doktoru ve iki hemşireyle birlikte çıktı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU