İran'ın 100 milyar dolar değerinde yabancı yatırıma "ihtiyacı var"

Pezeshkian'ın cumartesi günü meclis başkanları Mohammad Bagher Qalibaf ve yargı erki başkanı Gholam-Hossein Mohseni-Ejei' ile yaptığı görüşmeden / Fotoğraf: İran cumhurbaşkanlığı

İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, ekonomik sorunların aşılması ve yüzde 8'lik büyümenin sağlanması için 100 milyar dolarlık dış yatırıma ihtiyaç olduğunu açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Pezeshkiyan, cumhurbaşkanlığı görevine başladıktan sonraki ilk televizyon röportajında, ​​yaptırımların İran ekonomisi üzerindeki etkisinden şikâyet etti. Yönetiminin yıllık yüzde 40'ı aşan enflasyonu düşürmeyi planladığını ancak bunun uluslararası gelişmelere bağlı olduğunu söyledi.

Pezeshkiyan konuşmasında "Uzmanlar ve ekonomistler, İran'ın hedefine ulaşması için 250 milyar dolara kadar ihtiyacı olduğunu söylüyor... Ülkede sahip olduğumuz paranın tamamı 100 milyar doları geçmiyor, dolayısıyla 100 milyar dolarlık dış yatırıma ihtiyacımız var. Bu bizim dünyayla, komşularımızla ve yurtdışındaki İranlılarla olan ilişkilerimize bağlı” ifadelerini kullandı. İran cumhurbaşkanı şöyle devam etti:

ABD ve Avrupa'nın ağır yaptırımları altındayız, ancak insanlara nazik davranmalıyız", "sorunlarını çözmenin yaptırımlarla hiçbir ilgisi yok.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU