ABD elçisi Sudan'daki savaşın bölgesel olarak genişleyebileceği konusunda uyardı

Perriello, eski rejim unsurlarını Burhan'ın otoritesini zayıflatmakla suçladı

ABD elçisi Tom Perriello (ortada) Cenevre görüşmelerine katılan ülke ve kuruluşların temsilcileriyle birlikte oturumların sonunda bir basın toplantısı düzenledi / Fotoğraf: Şarku'l Avsat

ABD'nin Sudan elçisi Tom Perriello, savaşın genişleyerek tüm bölgenin güvenlik ve istikrarını tehdit etme potansiyeli konusunda uyarıda bulundu. Perriello, savaşın devam etmesinden, eski rejim figürleri ve Ulusal Kongre Partisi (NCP) liderliğindeki “olumsuz siyasi güçleri” sorumlu tutarak, bunların iktidara geri dönmek için ordu komutanı Abdulfettah el-Burhan başkanlığındaki Egemenlik Konseyi'ne savaşı sürdürmesi yönünde baskı yaptıklarını söyledi.

Perriello dün dünyanın dört bir yanındaki gazetecilere verdiği elektronik brifingde, Sudan ordusunu ve Hızlı Destek Kuvvetlerini (HDK) savaşı durdurmaya çağırdı ve “hiç kimsenin bu savaşı askeri olarak kazanamayacağını” vurguladı.

Perriello savaşın devam etmesinde çıkarı olan “olumsuz güçlere” değinerek sözlerini şöyle sürdürdü:

Eski rejim ve Ulusal Kongre Partisi yetkilileri gibi halkın desteğine sahip olmadıklarını bilen bazı siyasi güçler gördük; Çalışmaya devam etmek için savaşa ihtiyaçları var. Bu nedenle hükümeti veya siyasi gücü güvence altına almaya çalışıyorlar.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU