İptal edilen dizinin başrol oyuncusu sessizliğini bozdu

"Kin, önyargı, düşmanlık ve nefret dolu bir dille karşılaştık"

The Acolyte; Türkiye'de, ABD prömiyerinden bir gün sonra, 5 Haziran'da Disney+'ta gösterime girmişti (Disney+)

Amandla Stenberg, Disney+'ta ekranlara gelen Yıldız Savaşları (Star Wars) dizisi The Acolyte'ın sona ermesine çok da şaşırmadığını söyledi. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dizinin yıldızı, dün Instagram hikayesinde yaptığı paylaşımda, oyuncu kadrosuna alındıktan sonra karşılaştığı "aşırı muhafazakar fanatiklik ve öfkeyi" anlattığı bir açıklama paylaştı.

Stenberg, paylaştığı videoda sözlerine "Şeffaf olacağım ve bunun benim için büyük bir şok olmadığını söyleyeceğim" diye başladı.

Dizi duyurulduğundan beri, henüz sadece bir fikirken ve kimse onu izlememişken bile karşılaştığımız ağır bir eleştiri furyası vardı. İşte o zaman bize yönelik aşırı muhafazakar fanatiklik, kin, önyargı, düşmanlık ve nefret dolu bir dille karşılaşmaya başladık.

The Acolyte, eleştirmenlerden genel olarak övgü dolu yorumlar almıştı. Ancak dizi, izleyicilerin eleştiri bombardımanına uğradı. Bir grup hayran, dijital bir protesto oluşturarak topluca olumsuz eleştiriler yayımladı.

"Başınıza gelene kadar nasıl bir his olduğunu anlamıyorsunuz"

Stenberg. "İşe ilk başladığımda bu beni gerçekten etkiledi. Çünkü bu öyle bir şey değil, yani her ne kadar böyle olacağını tahmin etsem de başınıza gelene kadar nasıl bir his olduğunu tam olarak anlayabileceğiniz bir şey değil" dedi.

Bununla birlikte, bu duyguları çeşitli şekillerde aştığımı hissediyorum, bu konuda sesimi duyurmak da dahil. Belli bir noktada, kendim olmaya devam edebilmek için, Disney için çalışırken bile sesimi duyurarak ahlaki değerlerimi onurlandırmam gerektiği, benim için tartışılmaz hale geldi.

25 yaşındaki oyuncu, "Bu evrende olmak benim için inanılmaz bir onurdu" diye ekledi.

Elbette dizinin iptal edilmesinden dolayı çok üzgünüm. Sadece, aldığımız tüm eleştirilere ve saldırgan tutuma rağmen bizi destekleyen insanların derinden sevildiklerini bilmesini istiyorum. Bu, işi benim için çok değerli kıldı.

Dizinin Güney Koreli yıldızı Lee Jung-jae da geçen hafta verdiği röportajda, The Acolyte'ın iptal edilmesine şaşırdığını söylemişti. Lee, Entertainment Weekly'ye yaptığı açıklamada, "Haberi duyduğumda ben de epey şaşırdım" demişti.

The Acolyte, 4 Haziran'da ilk iki bölümünü izleyicilerin beğenisine sunmuştu. Güçlü bir başlangıç yapan dizi, gösterime girdiği ilk 5 günde dünya çapında 11,1 milyon izlenme elde etmişti.

Ancak dizi, başarılı izlenme oranlarını 16 Temmuz'daki finaline kadar devam ettirememişti.


Independent Türkçe, Variety, Entertainment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU