İpi çekilen dev bütçeli dizinin yıldızından iptal tepkisi

180 milyon dolara mal olmuştu

The Acolyte; Türkiye'de, ABD prömiyerinden bir gün sonra, 5 Haziran'da Disney+'ta gösterime girmişti (Disney+)

Güney Koreli yıldız Lee Jung-jae, Disney+'ın Yıldız Savaşları (Star Wars) spinoff'u The Acolyte'ın, yaratıcısı Leslye Headland'ın dizinin sürmesi yönündeki niyetine rağmen ilk sezonunun ardından iptal edilmesine "epey şaşırmış".

İlk sezon finali, sürprizlerle dolu sahneleriyle potansiyel bir ikinci sezon için açık kapı bırakmıştı.

The Acolyte'ta Usta Sol'u canlandıran Lee, Entertainment Weekly'ye yaptığı açıklamada, "Haberi duyduğumda ben de epey şaşırdım" dedi.

*Bundan sonrası The Acolyte hakkında spoiler içerir, bizden söylemesi*

Dizinin en büyük sürprizlerinden birinde Sol, Amandla Stenberg'ün canlandırdığı Osha tarafından öldürülmüştü. Bu nedenle Lee'nin ikinci sezonda rol alması pek olası değildi. Ancak dizi zamanda sıçrama yaptığı için aktörün ikinci sezonda yer alabileceğini düşünenler de vardı. Benzer bir şekilde Carrie Ann-Moss'un canlandırdığı karakter ilk bölümde öldürülmüş ama yine de birkaç bölümde görünmüştü.

"İkinci sezonu dört gözle bekliyordum"

Lee, "Bildiğiniz gibi canlandırdığım karakter ilk sezonda zaten ölmüştü" diyerek ekledi: 

Yani zaten ikinci sezon olsaydı, ben orada yer almazdım. Ama kişisel olarak konuşmak gerekirse, Leslye'nin yazımını gerçekten çok sevdim. Hikaye anlatımında, karakter yaratmada ve hikaye içinde anlamlı yapılar oluşturmada çok yetenekli olan harika bir yazar ve yönetmen olduğunu düşündüm. Bu yüzden onun dümende olduğu bir ikinci sezonu izlemeyi şahsen dört gözle bekliyordum.

Squid Game'in yıldızı, "Dürüst olmak gerekirse, gelecekte değişiklikler olabileceğini umuyorum" dedi:

Çünkü ne olacağını asla bilemezsiniz. Bu yüzden kişisel olarak, Leslye'nin ikinci sezonunda başka hikayeler de görebileceğimizi umuyorum.

Hızlı başlasa da sonunu getiremedi

The Acolyte, bir dizi suçu araştırırken uğursuz güçleri keşfeden saygın bir Jedi Ustası'nın eski bir Padawan öğrencisiyle temasa geçmesini konu alıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

The Acolyte'ın Emmy adayı yaratıcısı Leslye Headland, mayısta New York Times'a yaptığı açıklamada dizinin "kabaca 180 milyon dolara" ya da bölüm başına 22,5 milyon dolara mal olduğunu açıklamıştı.

The Acolyte'ın yıldızlarla dolu oyuncu kadrosunda Amandla Stenberg, Lee Jung-jae, Charlie Barnett, Dafne Keen, Rebecca Henderson, Jodie Turner-Smith, Carrie-Anne Moss, Manny Jacinto, Dean-Charles Chapman, Joonas Suotamo, Margarita Levieva, Lauren Brady, Leah Brady, Harry Trevaldwyn ve David Harewood rol alıyordu.

The Acolyte, 4 Haziran'da ilk iki bölümünü izleyicilerin beğenisini sunmuştu. Güçlü bir başlangıç yapan dizi, gösterime dirdiği ilk 5 günde dünya çapında 11,1 milyon izlenme elde etmişti.

Ancak dizi, başarılı izlenme oranlarını 16 Temmuz'daki finaline kadar devam ettirememişti.


Independent Türkçe, Variety, Deadline, Entertainment Weekly

DAHA FAZLA HABER OKU