Jenna Ortega'nın muhabirle yaşadığı duygusal anlar viral oldu

Akıcı İspanyolca konuşmadığı için eleştirilen Wednesday'in yıldızı, kendisi gibi Latin olan gazeteciyle duygusal bir an yaşadı

Röportajdaki tatlı anda Jenna Ortega'ya "yeterince Latin" olduğu söylendi (TikTok /@perolikeofficial)

Kültürel mirasını kucaklamaya teşvik edilen Jenna Ortega, bir muhabirle dokunaklı bir an yaşadı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Wednesday'in 21 yaşındaki oyuncusu, yeni filmi Beterböcek Beterböcek (Beetlejuice Beetlejuice) vizyona girmeden Buzzfeed muhabiri Carolina Reynoso'yla bir araya geldi. Ortega ve rol arkadaşı Catherine O'Hara, yönetmen Tim Burton'ın Beterböcek'inin (Beetlejuice) devamı hakkında konuşmadan önce, Meksikalı-Amerikalı muhabir Ortega'ya cesaret verici bazı destek sözleri söylemeyi ihmal etmedi.

"Jenna, bir Latin'den diğerine şunu söylemek istiyorum, sen yeterince Latin'sin" diyen Reynoso, Ortega'nın iç çekmesine ve hafifçe gülümsemesine yol açtı.

Başkalarının ne dediği umurumda değil, özellikle de sektörden biri olarak. Benim gibi insanlar için çok fazla kapı açtın, bu yüzden yeterince Latin'sin. Yaptığın her şey için çok teşekkür ederim. Seni gerçekten takdir ediyorum.

Çığlık'ın (Scream) yıldızı daha sonra sandalyesinden kalktı ve hemen Reynoso'ya sarılırken O'Hara da bu tatlı etkileşimi izledi. Schitt's Creek'in oyuncusu "Ne kadar güzel bir şey" dedi.

Hayranlar Ortega'nın Reynoso'nun desteğine verdiği içten tepkiye dikkat çekerken, o anın videosu sosyal medyada viral oldu.

TikTok'ta bir kişi "Bunu duymaya ihtiyacı olduğunu hemen anlayabiliyorsunuz" yorumunu yaptı.

Bir başka hayransa "Bunu gerçekten takdir ettiğini görebilirsiniz" dedi.

Üçüncü bir kullanıcıysa "Bu onun kalbine dokundu" diye yazdı.
 


Meksika ve Porto Riko kökenli Ortega, Hollywood'da Latin temsilinin önemi hakkında daha önce de konuşmuştu. Ancak You'nun yıldızı kendi kültürel kimliğinin kapsamı üzerine de eleştirilere maruz kalıyor.

Eylülde Ortega, Buenos Aires'te büyüyen oyuncu Anya Taylor-Joy'un Dior Paris Moda Haftası defilesinde eşini Ortega ve İspanyol pop yıldızı Rosalía'yla İspanyolca tanıştırdığı bir videonun ardından internette tartışmalara yol açmıştı. Ortega'nın İngilizce cevap vermesi internette oyuncunun Latin kimliğinin sorgulanmasına sebep olmuştu.

Vanity Fair'a 6 Ağustos'ta yayımlanan bir kapak haberinde konuşan Netflix yıldızı, kültürel kimliğine dair eleştirilerin "yeterince iyi değilsiniz" gibi hissettirebileceğini belirtmişti.

Ortega, "İspanyolca konuşulan bir ülkede doğmadığım için insanların benimle bağlantı kurmakta zorlandığını biliyorum" demişti.

Kökleriyle istediği kadar "temas halinde" olamadığı için "biraz utanç" duyduğunu itiraf etmişti. "Sanırım bir parçam biraz utanıyor. Bir an için ailemin geçmişi hakkında konuşmaktan neredeyse çekiniyordum çünkü bana öyle değilmiş gibi hissettirildiğini düşünüyordum" deyip tereddüt etmişti. 

Ama aynı zamanda öğrendiğim bir şey var ki o da bu deneyimi yaşamış herkesin yükünü taşımak benim işim değil.

İspanyolcayı akıcı bir şekilde konuşamasa da annesinin ilk dili olduğunu belirtmiş ve eklemişti:

Annemin mükemmel İspanyolca konuştuğunu her duyduğumda çok kıskanıyorum.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/life-style

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU