Rusya insansız hava araçlarıyla Kiev'e saldırırken Ukrayna Saratov'u vurdu

Ukrayna acil servisleri Donetsk bölgesindeki Kramatorsk kentine yapılan Rus saldırısının gerçekleştiği yerde (Reuters)

Ukrayna ordusu bu sabah (Pazartesi) yaptığı açıklamada, Rusya'nın Kiev'e insansız hava aracı (İHA) saldırısı düzenlediğini, ilk bilgilere göre saldırıda herhangi bir can kaybı ya da hasar olmadığını belirtti.

Kiev'deki Askeri İdare Başkanı Sergey PopkoTelegram üzerinden yaptığı açıklamada, başkentin çevresindeki bölgede şehre yaklaşan 10 kadar insansız hava aracının imha edildiğini duyurdu.

Popko, saldırının boyutlarına ilişkin ayrıntıların bugün daha sonra açıklanacağını belirtti.

Şarku’l Avsat’ın Reuters'ten aktardığına göre Ukrayna'nın orta ve doğu bölgelerinin çoğunda bugün TSİ 02:30'da hava saldırısı uyarısı için sirenler çaldı.

Rusya'nın Saratov bölgesi valisi, bugün yaptığı açıklamada, Ukrayna'nın Moskova'nın yüzlerce kilometre güneydoğusundaki bir bölgeye düzenlediği İHA saldırısı sonucunda Saratov ve Engels şehirlerinde bir kadının yaralandığını ve birkaç evin de hasar gördüğünü duyurdu.

Saratov Valisi Roman Busargin Telegram üzerinden yaptığı açıklamada, Saratov kentindeki bir konut kompleksinin Rus hava savunma sistemleri tarafından imha edilen insansız hava araçlarının enkazı nedeniyle hasar gördüğünü söyledi.

Busargin, “Bir kadın ciddi yaralı durumda hastaneye kaldırıldı. Doktorlar hayatını kurtarmak için ellerinden geleni yapıyorlar” ifadesini kullandı.

Rusya'nın Engels'te savaş uçakları filolarına ev sahipliği yapan stratejik bir askeri üssü bulunuyor. Ukrayna, Rusya'nın Şubat 2022'de Ukrayna'yı işgalinden bu yana üsse birkaç kez saldırdı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU