İsrail'in Güney Lübnan'a düzenlediği hava saldırısında aralarında bir Emel Hareketi üyesinin de bulunduğu üç kişi öldü

Emel Hareketi'nden Eymen Kâmil İdris (Emel Hareketi Telegram kanalı)

Bir güvenlik kaynağı, İsrail'in bugün (pazar) Lübnan'ın güneyindeki el-Hıyam kasabasında bir araca düzenlediği hava saldırısında bir kişinin öldüğünü söyledi.

Şarku’l Avsat’ın AFP'den aktardığı habere göre Hizbullah'ın müttefiki Şii Emel Hareketi, el-Hıyamlı Eymen Kâmil İdris için “Lübnan'ı ve güneyi savunmak için ulusal ve cihadi görevini yerine getirirken şehit oldu” açıklamasında bulundu.

Lübnan Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan bir başka açıklamada ise “İsrail işgalcilerinin et-Tiri kasabasına yönelik saldırısı iki kişinin şehit olmasına neden oldu” denildi. Ancak söz konusu kişilerin sivil mi yoksa militan mı olduğunun netlik kazanmadığı belirtildi.

Açıklamada, ‘hafif yaralı bir Lübnanlı’ ve ‘orta derecede yaralı bir Suriyeli’ olmak üzere en az iki kişinin daha yaralandığı bildirildi.

Hizbullah bu sabah, 30 Temmuz'da komutan Fuad Şükür'ün İsrail hava saldırısında öldürülmesine yanıt olarak çok sayıda insansız hava aracı (İHA) ve 320'den fazla Katyuşa roketinin İsrail'in kuzeyindeki mevzilere ve kışlalara fırlatılmasını da içeren geniş çaplı bir saldırı düzenlediğini duyurdu.

Söz konusu saldırı, İsrail ordusunun Tahran destekli grubun ‘büyük çaplı saldırısını’ önlemek için Güney Lübnan'da önleyici saldırılar düzenlediğini duyurmasından kısa bir süre sonra gerçekleşti.

Lübnan resmi haber ajansı NNA’ya göre İsrail ordusu hava saldırıları ve topçu bombardımanıyla Güney Lübnan'da bazıları sınırdan nispeten uzakta olan geniş alanları hedef aldı.

Ajans, İsrail güçlerinin Nebatiye vilayetinde çoğu ‘ormanlık ve açık alanlarda’ olmak üzere ‘yaklaşık kırk saldırı’ düzenlediğini belirtti.

Hizbullah ve İsrail, 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nde İsrail ile Hamas arasındaki savaşın başlamasından bu yana günlük olarak karşılıklı bombardıman yapıyor.

Ancak son haftalarda Beyrut'un güney banliyösünde Şükür'ün öldürülmesinin ardından tansiyon yükseldi. Şükür, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye'nin Tahran'da öldürülmesinden saatler önce İsrail'e atfedilen bir saldırıda öldürüldü. Tahran ve Hizbullah bu ölümlere misilleme yapma sözü verdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU