Brezilya Dışişleri Bakanı: Yakında 30 ülke BRICS'e katılacak

Şarku’l Avsat’a verdiği mülakatta bölgede “beklentilerin ötesinde” bir savaş yaşanabileceği uyarısında bulundu

Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira / Fotoğraf: Şarku’l Avsat

Brezilya Dışişleri Bakanı Mauro Vieira, yakında 30 ülkenin BRICS'e katılacağını açıklayarak, Suudi-Brezilya ilişkilerinin "ister siyasi diyalog düzeyinde ister tüm ekonomik ilişkiler düzeyinde önemli bir iyileşmeye tanık olduğunu" vurguladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Vieira, Riyad'da Şarku'l Avsat'a yaptığı açıklamada, “Şu anda BRICS (ortakları) çizgisinde yeni bir üye kategorisinin nasıl oluşturulabileceğini müzakere ediyoruz. Özellikle de yaklaşık 30 ülke BRICS ortağı olarak katılmaya ilgi duyduğunu ifade ettiğinden, bu yeni kategorinin oluşturulması için görüşmeler halen devam ediyor” dedi.

Brezilya Dışişleri Bakanı, İsrail'in Gazze'ye yönelik savaşının bölgesel bir savaş olmaktan öteye geçebileceği, hatta öngörülemeyen boyutlara ulaşabileceği uyarısında bulunarak, Ortadoğu bölgesinde kabul edilebilir düzeyde istikrarın yeniden tesis edilmesinin, Gazze'de kapsamlı ve kalıcı bir ateşkese bağlı olduğunu vurguladı.

Mauro Vieira, "neredeyse bir yıldır tanık olduğumuz trajedi ancak müzakere yolu ile çözebilir, çünkü artan gerilimin riskleri sadece daha geniş bir çatışmaya yol açmakla kalmayacak, aynı zamanda öngörülemeyen bir çatışmaya da yol açacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU