Husiler Kızıldeniz'de iki geminin hedef alındığını birinin batma tehlikesiyle karşı karşıya olduğunu duyurdu

Kızıldeniz'de Husiler tarafından saldırıya uğrayan petrol tankeri Sounion (AP)

Yemen'deki Husiler dün akşam (Perşembe), biri Kızıldeniz'de batma tehlikesiyle karşı karşıya olan iki gemiyi hedef aldıklarını duyurdu.

Şarku’l Avsat’ın DPA'dan aktardığına göre İran destekli grubun askeri sözcüsü Yahya Seri açıklamasında, grup güçlerinin “İsrail düşmanıyla iş yapan bir şirkete ait olan ve işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal eden (Sounion) petrol gemisini hedef aldığını” söyledi.

Seri, “Gemi Kızıldeniz'de seyrederken isabetli ve doğrudan vuruldu ve batma riski taşıyor” dedi.

“Diğer operasyon, İsrail düşmanıyla iş yapan ve işgal altındaki Filistin limanlarına giriş yasağını ihlal eden bir şirkete ait olan S Delio North Wind Eye gemisi hedef alındı ve Aden Körfezi'nde seyrederken doğrudan ve isabetli bir şekilde vuruldu. Deniz kuvvetleri, hava kuvvetleri ve füze kuvvetleri bir dizi savaş gemisi, balistik ve kanatlı füzeler ve insansız hava araçlarıyla iki operasyona katıldı” ifadelerini kullandı.

Seri sözlerini şöyle sürdürdü: “Kuvvetlerimiz düşman İsrail'e deniz ablukası uygulamaya devam etmekte ve daha önceki açıklamalarda duyurulan askeri operasyonlar alanında onunla ilişkili veya onunla iş yapan şirketlere ait tüm gemileri hedef almaktadır.”

Kasım 2023'ten bu yana Husiler Kızıldeniz, Umman Denizi, Hint Okyanusu ve hatta Akdeniz'de saldırılarını sürdürüyor. Husiler, “Gazze'deki Filistin halkına destek için” İsrail gemilerini, İsrail'le bağlantılı olanları ya da İsrail'e gidenleri hedef aldığını söylüyor.

ABD ve İngiltere, örgütün Kızıldeniz ve Aden Körfezi'ndeki saldırılarına karşılık olarak bu yılın başından beri Yemen'deki Husi mevzilerini hedef alıyor.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU