Mahmud Abbas dünya liderlerini Gazze'ye davet etti

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas (Reuters)

Filistin'in Birleşmiş Milletler Daimî Temsilcisi dün (Perşembe), BM Güvenlik Konseyi oturumunda yaptığı açıklamada, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın Filistin liderliğinin Gazze'ye gitme niyetini açıkladığını ve dünyanın dört bir yanından liderleri kendisine katılmaya ve bu girişimi desteklemeye çağırdığını söyledi.

BM'nin resmi internet sitesine göre Riyad Mansour söz konusu açıklamaları, Güvenlik Konseyi'nin Filistin meselesi de dâhil olmak üzere Ortadoğu'daki durumla ilgili bir toplantısı sırasında yaptı.

Mansour, Güvenlik Konseyi'ni “halkımızın yaşadığı dehşeti” görmek üzere Gazze Şeridi'ne yapılacak bir ziyarete katılmaya çağırdı.

Mansour ayrıca Konsey üyelerini Başkan Abbas'ın Gazze Şeridi'ne erişimini desteklemeye, bu konuda baskı yapmaya ve “soykırımı durdurmak ve halkımıza karşı işlenen suçları durdurmak için acilen harekete geçmeye” çağırdı.

Mansour, “ (2735) sayılı Kararın şartlarına uygun olarak ve kararın ruhu ve lafzıyla çelişen ve ateşkese ulaşma çabalarını açıkça engellemeyi amaçlayan ek koşullar veya samimiyetsiz talepler olmadan, derhal ateşkes uygulanmalıdır” dedi.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, kendisinin ve Filistin yönetiminin diğer üyelerinin Gazze'ye gitme niyetlerini açıklamış ve çarşamba akşamı bir kararname yayınlayarak, ziyarete hazırlanmak üzere bir komite oluşturulmasını istemişti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU