Jennifer Lawrence'ın burun kıvrılan filmi Amazon'da zirveye oynuyor

Eleştirmenler demediğini bırakmamıştı

Filmin senaryosu 2007'de yazılsa da proje, 2014'ün sonuna kadar bir türlü hayata geçirilememişti (Sony Pictures Releasing)

Jennifer Lawrence'ın tartışma yaratan bilimkurgu filmi, gösterime girmesinden yıllar sonra Amazon Prime Video'da hit oldu. 

Açlık Oyunları (The Hunger Games) serisinden Umut Işığım'a (Silver Linings Playbook) kadar pek çok farklı türdeki yapımlarda rol alan Lawrence'ın filmleri, çoğu zaman hem eleştirel hem de ticari başarı elde ediyor. 

Sinema yazarları hiç beğenmedi

Lawrence'ın 2016'da rol aldığı Uzay Yolcuları (Passengers) ise gişede fena sayılmayan bir kazanca ulaşsa da izleyiciler tarafından sönük tepkiler almış ve eleştirmenleri memnun edememişti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Jennifer Lawrence ve Chris Pratt'in başrollerini paylaştığı bilimkurgu, 2016'da Noel haftasında gösterime girmiş ve 110-150 milyon dolarlık bütçesine karşılık dünya çapında 303 milyon dolar gişe hasılatı elde etmişti. 

Film, iki dalda da Oscar adaylığı kazanmıştı. 

1 Ağustos'ta Prime Video'nun film kütüphanesine eklenen film, beklenmedik bir popülerlik kazanarak ABD'de en çok izlenen 4. film oldu.

Uzay Yolcuları, Doktor Strange (Doctor Strange) ve Denis Villeneuve'ün yönettiği Dune: Çöl Gezegeni (Dune) serisi gibi gişe canavarı filmleri kaleme almasıyla tanınan Jon Spaihts tarafından yazıldı. 

Amazon Prime Video, 13 yaşından büyüklere uygun olduğunu belirttiği filmin konusunu şöyle özetliyor:

Binlerce yolcuyu 120 yıl uzaklıktaki Homestand kolonisine taşımayı amaçlayan Starship Avalon gemisinde bir arıza meydana gelir. Uyku bölümünde çıkan sorun, Aurora Dunn ve Jim Preston'ın 90 yıl önce uyanmasına neden olur.

"Ölümcül derecede kusurlu"

Sinema yazarları, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden sadece 30 puan alabilen filmle ilgili şu görüşü paylaşıyor:

Uzay Yolcuları, Chris Pratt ve Jennifer Lawrence'ın tutan kimyasının bile ölümcül derecede kusurlu bir hikayenin üstesinden gelmek için yeterli olmadığını kanıtlıyor.

Dallas Morning News ise filmle ilgili incelemesinde net bir şekilde şöyle diyor:

En iyi ihtimalle hayal kırıklığı.

Film, Prime Video Türkiye'de gösterime girmedi.


Independent Türkçe, ScreenRant, Giant Freaking Robot, Rotten Tomatoes

DAHA FAZLA HABER OKU