Drew Barrymore, 50 İlk Öpücük'ün trajik orijinal finalini açıkladı

Romantik komedi filminin adı ilk başta "50 First Kisses" olarak belirlenmişti

Drew Barrymore ve Adam Sandler, 50 İlk Öpücük'te (Columbia Pictures)

Drew Barrymore, 50 İlk Öpücük'ün (50 First Dates) nihayetinde izleyicilerin gördüğü mutlu sona hiç benzemeyen orijinal sonunu anlattı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

49 yaşındaki aktör, 2004 yapımı popüler romantik komedide Adam Sandler'la oynamış ve kısa süreli bellekte kayıp diye de bilinen anterograd amneziye sahip, yani günlük deneyimlerini hafızasında tutamayan bir resim öğretmeni olan Lucy'yi canlandırmıştı.

Sandler ise Lucy'ye aşık olan, bağlanma fobisinden mustarip deniz veterineri Henry'yi oynamıştı.

Filmin 20. yıldönümü öncesinde talk show programında konuşan Barrymore, senaryonun başlangıçta Henry ve Lucy'nin Alaska'da evli bir çift olarak mutluluğu bulmalarını öngörmediğini açıkladı.

Barrymore, "Her zaman aklımda kalan bir şey, o zamanki adıyla 50 İlk Öpücük'ün orijinal sonu" dedi.

Seattle'da geçen bir dramaydı. Orijinal finalde kadın, 'Gitmeli ve hayatını yaşamalısın, çünkü burada hayat yok' diyordu. Ve adam gittiği gibi gidiyor, geri geliyor, restorana girip oturuyor ve 'Merhaba, ben Henry' diyor. Ve film bitiyor.

Barrymore'un sunucu ortağı Ross Matthews şunları söyledi:

Dürüst olmak gerekirse, şunu söyleyebilir miyim... Teşekkür ederim. Değiştirdiğiniz için teşekkürler.

50 İlk Öpücük'ün yönetmeni Peter Segal daha önce filmin finalinden farklı alternatif bir versiyonunu da ele almıştı.

Entertainment Weekly'ye konuşan Segal, filmin Lucy'nin uyanması ve ona yeni hayatını ve ailesini hatırlatmak üzere tasarlanmış boyalı bir duvar resmine bakmasıyla sona ereceğini açıklamıştı.

Segal, "Bu onun çizdiği bir duvar resmiydi. Babasının garajında olan ve üzerinde çalışabileceği boş bir tuvale sahip olsun diye her gün üzerini boyadıkları duvar resminin aksine, sabah uyandığında ona kendini yeniden tanıtmak için son gününün resimli bir zaman çizelgesini görebilmesi adına Henry bunu olduğu gibi bırakıyordu" demişti.

Böylece gözlerini soldan sağa kaydırmayı bitirdiğinde, resimde Henry'nin üzerinde duracaktı ve filmin başlarında onunla yatakta uyandığında Henry'nin yine bir yabancı olduğu ve onun çığlık atıp tepki verdiği zamanın aksine, bu ona hayatını yeniden tanıtmanın bir yoluydu.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU