Korku serisinin merakla beklenen yeni filmine ilk tepkiler

"Çılgın bir yolculuk"

46 yaşındaki sinemacı Fede Álvarez'in yönettiği Alien: Romulus, 16 Ağustos'ta gösterime girecek (20th Century Studios)

Sinema tarihinin en ölümcül yaratıklarından biri geri döndü ve eleştirmenler bundan çok ama çok memnun.

Fede Alvarez'in yönettiği Alien: Romulus, nihayet basın mensupları için görücüye çıktı. Filme gelen ilk yorumlarda dehşet verici sahneler, el yapımı gerçekçi görsel efektler ve yetenekli oyuncu kadrosundan övgüyle söz ediliyor.

Pek çok sinema yazarı, Alvarez'in 1979'da Ridley Scott imzalı Yaratık (Alien) başlayan 45 yıllık serinin en iyi filmlerinden birine imza attığı konusunda hemfikir.

Uzun soluklu serinin 8. halkası, Scott'ın Yaratık'ıyla James Cameron'ın 1986 tarihli devam filmi Yaratık 2 (Aliens) arasında geçiyor. 
 


Gizmodo'dan Germain Lussier X'teki (Twitter) yorumunda Alien: Romulus'un "önceki 6 Yaratık filminden parçalar kullanarak, kanlı ve korku dolu muhteşem sahneleriyle çılgın ve inişli çıkışlı bir yolculuk" olduğunu yazarak ekledi: 

İlerledikçe daha da güzelleşiyor ve olağanüstü büyük bir üçüncü perdeyle sona eriyor.

"Kabuslar görmeme neden oldu"

Variety'den Jazz Tangcay ise "Bu, serinin en iyi filmlerinden biri. Fede Álvarez hayal kırıklığına uğratmıyor" diyerek övgü dolu yorumunu şöyle sürdürdü::

Müthiş bir ses tasarımı ve dünya inşası. El yapımı efektler o kadar iyi ki film bana kabuslar görmeme neden oldu.

Film eleştirmeni Courtney Howard, Alien: Romulus'u "dehşet verici, sürükleyici ve muhteşem derecede kasvetli" diye tanımladı. Howard, X'e şunları yazdı: 

Cailee Spaeny ve David Jonsson'ın hakimiyetinde. Süper.

Mama's Geeky'nin sahibi Tessa Smith de şunları söyledi: 

Alien: Romulus, mümkün olduğunca elle yapılmış efektler kullanarak ilk filme mükemmel bir saygı duruşunda bulunuyor. Yavaş başlıyor ama bir kez başladığında sonuna kadar diken üstünde olacaksınız!



Korku filmi, bir grup genç uzay sömürgecisinin, terk edilmiş bir uzay istasyonunun derin köşelerini temizlerken dünyanın en korkutucu yaşam formuyla karşılaşması sonucu yaşadığı olayları anlatıyor.

2013 yapımı Kötü Ruh'un (Evil Dead) Uruguaylı yönetmeninin imzasını taşıyan filmde, başroldeki Cailee Spaeny'ye Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn ve Aileen Wu'nun başını çektiği son derece genç bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.


Independent Türkçe, Variety, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU