Yeni korkunun yıldızı "dehşete düşmek için" izlediği filmleri açıkladı

Aralarında 50 yıllık kült klasik de var

Alien: Romulus, 16 Ağustos'ta gösterime girecek (20th Century Studios)

Başarılı oyuncu Cailee Spaeny, Yaratık (Alien) serisinin yeni filminin başrolünde yer alıyor. 26 yaşındaki aktris, başrol performansında dehşet duygusunu vermek için klasik korku filmlerinin yardımına başvurduğunu açıkladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Sofia Coppola imzalı Priscilla'nın yıldızı Spaeny, SFX dergisine verdiği röportajda, Alien: Romulus'un çekimlerinde dehşete düşmek için elinden geleni yapsa da sık sık korku filmleri izleyerek "takviye aldığını" söyledi.

"Fikirleriniz bir şekilde tükeniyor" diyen Amerikalı aktris, merakla beklenen korku filmini çekerken yaşadıklarını açıkladı:

Şöyle diyorsunuz: 'Bugün ilginç bir şekilde nasıl dehşete düşüreceğimi bilmiyorum. Üç tane yüz ifadem var ve hepsini yaklaşık 100 kez gördünüz!'

Bu yıl, A24'ün rekortmen filmi İç Savaş'ta (Civil War) da rol alan Spaeny, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Dürüst olmak gerekirse, aylarca böyle bir film çektiğinizde ve bu kadar çok korku sahnesinde oynadığınızda, dehşete düşmenin yolları tükeniyor! Filmi çektiğim süre boyunca, eve döner dönmez arka planda ya bir bilimkurgu ya da bir korku filmi oynuyordu Genellikle korku.

Spaeny'nin aktardığına göre bunlar arasında Ridley Scott'ın 1979 tarihli ilk Yaratık'ına ilham veren klasik Teksas Katliamı (The Texas Chain Saw Massacre), 2024'te 25. yıldönümünü kutlayan Blair Cadısı (The Blair Witch Project) ve Kathryn Bigelow'un 1987 yapımı filmi Karanlık Bastığında (Near Dark) yer alıyor.
 


1979 yapımı Yaratık'ta anlatılan olaylardan 20 yıl sonra geçen Alien: Romulus, bir grup genç uzay sömürgecisinin, terk edilmiş bir uzay istasyonunun derin uçlarını temizlerken dünyanın en korkutucu yaşam formuyla karşılaşması sonucu yaşadığı olayları anlatıyor.

2013 yapımı Kötü Ruh'un (Evil Dead) yönetmeni Fede Álvarez imzasını taşıyan filmde Cailee Spaeny'ye Isabela Merced, David Jonsson, Archie Renaux, Spike Fearn ve Aileen Wu'nun başını çektiği son derece genç bir oyuncu kadrosu eşlik ediyor.


Independent Türkçe, IndieWire, SFX

DAHA FAZLA HABER OKU