Şeyh Hasina seçimler için Bangladeş'e dönecek

Şeyh Hasina'nın oğlu annesinin ülkeye döneceğini söyledi

Şeyh Hasina / Fotoğraf: DPA

Bangladeş'in eski başbakanı Şeyh Hasina'nın oğlu, yeni geçici hükümet seçimlere gitmeye karar verdiğinde annesinin ülkeye döneceğini, ancak aday olup olmayacağının henüz belli olmadığını söyledi.

Hasina, kendisini istifaya zorlayan ve haftalar süren kanlı protestoların ardından geçen pazartesi günü komşu Hindistan'a kaçtı. Nobel Barış Ödülü sahibi Muhammed Yunus liderliğindeki geçici hükümet dün (Perşembe) yemin ederek göreve başladı ve seçimleri düzenlemekle görevlendirildi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Hasina'nın ABD'de yaşayan oğlu Sajeeb Wajid Joy Times of India'ya konuştu: " Şu anda o (Hasina) Hindistan'da. Geçici hükümet seçime gitmeye karar verdiği anda Bangladeş'e dönecek."

Joy, 76 yaşındaki Hasina'nın seçimlere katılıp katılmayacağını belirtmedi. Joy, "Annem mevcut döneminden sonra siyasetten emekli olacaktı" dedi.

Şarku'l Avsat'ın Times of India'dan aktardığına göre Joy gazeteye şunları söyledi: "Hiçbir zaman siyasi hırslarım olmadı ve Amerika Birleşik Devletleri'ne yerleştim. Ancak Bangladeş'te son birkaç günde yaşanan gelişmeler bir liderlik boşluğu olduğunu gösteriyor. Parti için adım atmam gerekiyordu ve şu anda ön saflarda yer alıyorum."

Hasina'nın Avami Birliği partisi, yaklaşık 300 kişinin ölümüne ve binlerce kişinin de yaralanmasına yol açan şiddet olaylarının ardından ülkeden kaçan uzun süreli başbakana karşı, öğrencilerin başlattığı protestoların ardından kurulan geçici hükümete katılmıyor.

Hasina Yeni Delhi bölgesinde güvenli bir evde yaşıyor. Hindistan medyası Hasina'nın İngiltere'den sığınma talep etmeyi planladığını bildirdi, ancak İngiltere İçişleri Bakanlığı konuyla ilgili yorum yapmayı reddetti.

Hindistan Dışişleri Bakanı dün yaptığı açıklamada, İngiliz mevkidaşı ile Bangladeş hakkında konuştuğunu söyledi, ancak herhangi bir ayrıntı vermedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU