Justin Timberlake'in ehliyetine el koyan yargıç, yıldızın avukatını azarladı

Timberlake'in avukatı, kolluk kuvvetlerini şarkıcıyı gözaltına alırken "önemli hatalar" yapmakla suçlamıştı

Justin Timberlake (ortada), 2 Ağustos Cuma günü Sag Harbor Yargıcı Carl Irace’nin mahkeme salonundaki duruşmasına videoyla katıldı (AP)

Justin Timberlake, Haziran'da Long Island'da gözaltına alındıktan sonra alkollü araç kullanma suçlamalarını reddetti.

43 yaşındaki pop şarkıcısı ve aktör, New York'un Sag Harbor kentindeki duruşmaya görüntülü arama yoluyla katıldı.

Village Yargıcı Carl Irace, Timberlake kenara çekildiğinde alkolmetre testini reddettiği için ehliyetine el koydu. Yargıç, el koymanın ne kadar süreceğini söylemedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Duruşma büyük oranda prosedürden ibaret olsa da NBC, yargıcın bir noktada basına "sorumsuz" yorumlar yaptığı için Timberlake'in avukatı Edward Burke Jr.'ı azarladığını bildirdi.

Burke'ün açıklamalarının "davayı daha başlamadan zehirleme girişimi gibi göründüğünü" savunan yargıç, Burke'ü gelecekte daha dikkatli olması yönünde uyardı.

Geçen cuma Timberlake, alkollü araba kullanma şüphesiyle gözaltına alındığında, süper yıldızın avukatı onun "sarhoş olmadığını" iddia etmişti.

ABC7, avukatın daha önceki bir duruşmada "Sarhoş değildi, yine söylerim. Justin Timberlake sarhoş değildi" dediğini bildirmişti.

Suçlamanın, o iddianamenin düşürüleceğinden çok eminiz.

Burke olay yerinde bulunan polisin "bu vakada bir dizi önemli hata yaptığını" savunarak devam etmişti.

Burke, Timberlake'in "arabadan çıkması istendiği andan davanın açıldığı ana kadar" polis memurlarıyla "işbirliği yaptığını" söyleyerek polisin olayı soruştururken hata yaptığını iddia etmişti.

Bölge Başsavcısı'nın o hatalardan birini düzeltmeye çalıştığını duydunuz fakat o, hatalardan yalnızca bir tanesi ve daha birçoğu var. Bazen polis, tıpkı hepimiz gibi hata yapar. Mevcut durumda yaşanan da bu.

Timberlake, 18 Haziran'da New York'un San Harbor kentinde bir polis memuru tarafından kenara çekildikten sonra alkollü araba kullanma iddiasıyla gözaltına alınmıştı. Polis, şarkıcının kırmızı ışıkta durmayı başaramamışken ve şeridinden çıkarken fark edildiğinde 2025 model bir BMW sürdüğünü söylemişti.

Timberlake'in, polise yalnızca tek bir içki, bir martini içtiğini söylediği ve olay yerinde alkolmetreye üflemeyi üç kez reddettiği bildirilmişti.

Polis, şikayetinde Timberlake'in gözlerinin "kanlı olduğunu ve cam gibi parladığını" ve nefesinde "keskin bir alkol kokusu" tespit ettiklerini söylemişti. Ayrıca konuşmasının yavaşladığını, dikkatini toplayamadığını ve ayakta durmakta zorlandığını da iddia etmişlerdi.

Timberlake hafta sonu Polonya'da sahne alacağı için o duruşmaya katılmamıştı. Şarkıcı halihazırda Forget Tomorrow turnesi kapsamında Avrupa'da seyahat ediyor.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/arts-entertainment

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU