Trump: Esir takası Putin için bir zafer

Trump "Ruslar iyi bir anlaşma yaptı" dedi

Eski ABD Başkanı Donald Trump / Fotoğraf: AP

Eski ABD Başkanı Donald Trump, dün yayınlanan bir röportajında, Rusya ile Batı arasındaki esir takası anlaşmasını sert bir dille eleştirerek, anlaşmayı Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin için bir zafer olarak nitelendirdi.

Cumhuriyetçi aday, Soğuk Savaş'ın sona ermesinden bu yana yapılan en büyük mahkûm serbest bırakma anlaşması hakkında şunları söyledi "Ruslar iyi bir anlaşma yaptı."

Takas anlaşması, aralarında Amerikalı Wall Street Journal gazetecisi Evan Gershkovich'in de bulunduğu 26 kişiyi içeriyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump Fox Business'a konuştu:

Evan'ın geri dönmesinin gerçekten harika olduğunu düşünüyorum. Ancak bu anlaşmalar korkunç, çünkü çok sayıda adam kaçırma olayına yol açacaklar.

Şarku’l Avsat’ın edindiği bilgiye göre takas edilenler arasında, Mart 2023'ten beri tutuklu bulunan Wall Street Journal muhabirinin yanı sıra, 2018 yılı sonundan bu yana Rusya'da casusluk suçlamasıyla tutuklu olan eski ABD Deniz Kuvvetleri'nden Paul Whelan da var.

Milyarder Cumhuriyetçi, bu anlaşmayı "eleştirmeyeceğim" diyerek, "geri dönüşlerinin iyi bir şey olduğunu" belirtti. Rusların "olağanüstü bir anlaşma yaptığını, ancak bunun çok kötü bir emsal olduğunu" belirten Trump, "Bu Putin için bir zafer" ifadelerini kullandı.

Cumhuriyetçi aday, Başkan Joe Biden ve kasım ayındaki oylamada kendisine karşı yarışan Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in uluslararası arenada "saygı görmediğini" vurguladı.

Demokrat Başkan Biden’a perşembe günü, aylardır ABD'li mahkumların serbest bırakılması konusunda kolayca bir anlaşmaya varabileceğini iddia eden Donald Trump'a yönelik bazı eleştiriler sorulduğunda Biden şöyle konuştu: "Başkan olduğu zaman bunu neden yapmadı?"

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU