Hamas Hareketi: Netanyahu'nun ABD Kongresi’ndeki konuşması tam bir ‘yalanlar şöleni’

Abbas’ın Sözcüsü: Kendilerini kimin yöneteceğine yalnızca Filistin halkı karar verebilir

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, ABD Kongresi'nde yaptığı konuşmanın ardından ayakta alkışlandı / Fotoğraf: Reuters

Filistin Devlet Başkanlığı Sözcüsü Nebil Ebu Rudeyne, Filistin'in her zaman güvenlik ve istikrar için tek çözümün başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasını savunduğunu vurguladı.

Ebu Rudeyne, kendilerini kimin yöneteceğine yalnızca Filistin halkı ve onların meşru ve tek temsilcisi olan Filistin Kurtuluş Örgütü’nün (FKÖ) karar verebileceğinin altını çizdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Öte yandan Hamas Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rişk, Telegram üzerinden yaptığı açıklamada “Savaş suçlusu Netanyahu'nun konuşması yalanlar ve dünyanın aklını küçümsemekten ibarettir” dedi. Hamas yetkilisi Sami Ebu Zuhri de Reuters'a yaptığı açıklamada, İsrail Başbakanı’nın konuşmasının bir ateşkes anlaşmasına varmak istemediğini ortaya koyduğunu söyledi.

Ebu Zuhri, sözlerini şöyle sürdürdü:

Netanyahu'nun konuşması yalanlarla dolu. Direniş güçleriyle yüzleşmedeki başarısızlığını örtbas etmeyi ve ordusunun Gazze Şeridi'nde halka karşı işlediği soykırım suçlarını örtbas etmeyi başaramayacak.

Fransız Haber Ajansı’nın (AFP) aktardığına göre ABD Kongresi’nde yaptığı konuşmada savaşın sona ermesinin ardından askerden ve radikallikten arındırılmış bir Gazze çağrısında bulunan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, “Zaferimizin ardından, bölgesel ortaklarımızın da yardımıyla, Gazze'nin askerden arındırılması ve radikalizmden arındırılması güvenli bir gelecek, refah ve barış getirecektir. Gazze için vizyonum bu” ifadelerini kullandı.

Netanyahu, Kongre üyelerine hitap ettiği konuşmada, İsrail'in Gazze Şeridi sakinlerini yeniden yerleştirmeye çalışmadığını ve Gazze’nin Hamas ile savaştan sonra İsrail'i yok etmek istemeyen Filistinliler tarafından yönetilmesi gerektiğini vurguladı.

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU