Çin televizyonu: Filistinli gruplar bölünmeyi sona erdirmek için 'Pekin Deklarasyonu'nu imzaladı

Hamas ve El Fetih liderleri uzlaşma görüşmelerinin ardından Çin'de medya temsilcileriyle buluştu

El Fetih Başkan Yardımcısı Mahmud El Alul (solda), Hamas Siyasi Büro Üyesi Musa Ebu Merzuk (sağda) ve Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi birlikte / Fotoğraf: Şarku'l Avsat

Çin devlet medyasının bildirdiğine göre, Filistinli El Fetih ve Hamas hareketlerinin liderleri bölünmüşlüğü sona erdirmek ve Filistin birliğini sağlamak amacıyla bir “Pekin Deklarasyonu” imzaladı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Çin medyası, hareketin liderlerinin iki gün süren görüşmelerin ardından bugün Pekin'de Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi'nin de katılımıyla medya temsilcileriyle bir araya geleceğini duyurdu.

Şarku’l Avsat’ın Reuters'ten aktardığına göre Çin medya kaynakları toplantıya toplam 14 Filistinli grubun katıldığını bildirdi.

Çin Dışişleri Bakanı, El Fetih başkan yardımcısı Mahmud El Alul ve Hamas siyasi büro üyesi Musa Ebu Merzuk'un huzurunda bir “uzlaşma hükümeti” kurmak üzere anlaştıklarını söyledi.

Wang Yi, Pekin Deklarasyonu'nun imzalanması sırasında yaptığı açıklamada, “En önemli nokta, savaş sonrasında Gazze'yi yönetmek üzere geçici bir ulusal uzlaşı hükümeti kurulması konusunda varılan anlaşmadır” dedi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU