Karar yazarı Çakır: Adalet Bakanlığı, Tuğrul Türkeş'in Kavala'yı ziyaretine onay vermedi

Türkeş, 4 isim için başvuruda bulunduğunu söyledi

Fotoğraf: AA

Karar gazetesi yazarı Elif Çakır bugünkü köşesinde, Osman Kavala’yı cezaevinde ziyaret etmek istediğini açıklayan AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş'in Adalet Bakanlığı'ndan onay alamadığını yazdı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Konuyla ilgili 19 Temmuz'da Adalet Bakanlığı ve TBMM Başkanlığı'na dilekçe verdiğini belirten Türkeş, Çakır'a yaptığı açıklamada, "Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Türk Delegasyonu Başkanı olarak 4 isim için de müracaatımızı yaptık, bekliyoruz, Adalet Bakanlığı iznimizi onaylar onaylamaz ziyaretlerimi gerçekleştireceğim" ifadelerini kullandı.

Türkeş, Osman Kavala'nın yanısıra Gezi Davası'ndan tutuklu bulunan Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater ve Can Atalay'la görüşme için de başvuru yaptığını aktardı.

Çakır yazısında konuyla ilgili olarak, sık sık cezaevlerini ziyaret eden isimlerle görüştüğünü ve bu isimlere daha önce Adalet Bakanlığı tarafından bir gün içinde izin verildiğini yazdı. 

İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan'la yaptığı görüşmeyi aktaran Çakır, şu ifadeleri kullandı:

Yine 2011 yılından bu yana düzenli bir şekilde cezaevlerindeki tutukluları ziyaret eden İYİ Parti Milletvekili Lütfü Türkkan’ı aradım, Türkkan’da aynı şekilde Adalet Bakanlığı’nın ziyaret dilekçelerine aynı gün içerisinde onay verdiğini, yıllardır düzenli bir şekilde bazen ayda bir bazen 2 ayda bir cezaevlerindeki tutuklulara ziyaretler gerçekleştirdiğini ifade etti. Dün Osman Kavala’yı ziyaret ettiğini söyleyen Türkkan şöyle dedi:

'Tuğrul Bey’in görüşme talebinden Osman Kavala’nın haberi olmuş, insanlar orada umutla bekliyorlar Tuğrul Bey’i. Üstelik yalnız Osman Kavala da değil, Tayfun Kahraman da Çiğdem Mater de umutla bekliyor'

AK Parti Milletvekili Tuğrul Türkeş geçen hafta yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

Bakanımız Yılmaz Tunç’tan rica ettim. Uygun bir zamanda görüşmek için izin istedim. Osman Kavala’yı ilk kez o ziyarette görmüş olacağım. İşte gerçek millilik, yurtseverlik bu. Bana öğretilen milliyetçilik bu. Türkiye için en iyi şartlarda kaynak bulmak gerekir. Ayrıca, ben hayatının yedi yılını, ömrünün 10’da 1’ini cezaevinde geçirmiş bir babanın çocuğum.


Independent Türkçe, Karar

DAHA FAZLA HABER OKU