Trump-Kennedy pazarlığı ortaya çıktı

Yarıştan çekilme karşısında bakanlık verilmesi görüşülmüş

Ünlü sunucu Tucker Carlson'ın Trump'la Kennedy Jr. arasındaki teması sağladığı da iddialar arasında (AFP/AP)

ABD Başkanı Joe Biden'ın seçime katılmayacağını açıklamasının yankıları sürerken Cumhuriyetçi Partili ve bağımsız başkan adayları arasındaki temasın detayları ortaya çıktı.

Donald Trump'ın 13 Temmuz'da uğradığı silahlı saldırıdan kısa bir süre sonra Robert F. Kennedy Jr.'la konuştuğu kamuoyu tarafından biliniyordu. 

ABD'nin önde gelen gazetelerinden Washington Post, ikilinin geçen hafta bir araya geldiğini ve Kennedy Jr.'ın başkanlık yarışından çekilip Trump'a desteğini açıklaması yönünde müzakerede bulunulduğunu iddia etti.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dün yayımlanan ve 4 farklı kaynağa dayandırılan habere göre, Trump'ın Beyaz Saray'a dönmesi halinde Kennedy Jr.'a bir bakanlık ya da başka bir makam verilip verilmeyeceği de masaya yatırıldı. Bağımsız adayın özellikle sağlıkla ilgili bir alanda çalışmak istediğini söylediği öne sürüldü. 

Trump'ın danışmanlarının, "Kennedy Jr.'ın yarıştan çekilip desteğini açıklaması karşılığında makam kazanması" düşüncesine soğuk yaklaşması nedeniyle bu anlaşmanın gerçekleşmediği ancak ikilinin mutabakata varmasının da sürpriz olmayacağı bildirildi. 

Washington Post, Trump'ın danışmanlarının komplo teorilerine yatkın Kennedy Jr.'ın faydadan çok zarar getirmesinden korktuklarını aktardı. 

Gazeteye dün konuşan Kennedy Jr. şu ifadeleri kullandı:

Size tek söyleyeceğim şu ki, kronik hastalık epidemisini durdurmaya ve çocuk sağlığına dair konuşmak isteyen her kim olursa olsun iki partiye de açığım. Başkan Trump bana ulaştığı için ona büyük saygı duyuyorum. Kademesi yüksek ya da alçak olsun, Demokratik Ulusal Komitesi'nden hiç kimse 18 aydır benle temas kurmadı. Bunun yerine kampanyama karşı milyonlarca dolar ayırdılar. Biz bu yarışı kazanmak için sürdürüyoruz.

Trump, başkanlık yarışına bağımsız devam edeceğini açıklayan Robert F. Kennedy Jr. için "derhal gizli servis koruması" sağlanması gerektiğini, ABD'nin Pensilvanya eyaletindeki mitingde suikast girişimine uğramasından kısa süre sonra söylemişti:

Bugün dünyada olup bitenlerin ışığında Robert F. Kennedy Jr. için derhal gizli servis koruması sağlanmasının zorunlu olduğuna inanıyorum. Kennedy ailesinin geçmişi göz önüne alındığında, yapılacak en doğru şeyin bu olduğu açık.

ABD'de aşı karşıtı tutumuyla ön plana çıkan Robert Kennedy Jr. 25. ABD Başkanı John F. Kennedy'nin yeğeni ve tıpkı kardeşi gibi suikasta kurban giden Senatör Robert F. Kennedy'nin de oğlu.

Kasım 2024'te yapılacak başkanlık seçimleri için önce Demokrat Parti'den aday adayı olan Robert F. Kennedy Jr. parti içinde kendisine sansür uygulandığını ve ön seçimlerde hile yapıldığını savunarak, 9 Ekim 2023'te başkanlık yarışına bağımsız devam edeceğini duyurmuştu.

Kennedy Jr. uzun zamandır kendisini Demokrat olarak tanımlıyor ve son yıllarda Kovid-19 aşısına karşı olmak gibi düşünceleri ve komplo teorisyenlerine yakınlığı nedeniyle eleştiriliyor.

 

Independent Türkçe, Washington Post, CNN, AA

DAHA FAZLA HABER OKU