Biden'ın tanıyamadığı Demokrat Senatör, Başkan'ın çekilmesi gerektiğini söylüyor

Seth Moulton, Başkan'ın 2024 yarışından çekilmesi için kamuoyu önünde çağrıda bulunan 35 Demokrattan biri

ABD Başkanı Joe Biden ve Massachusetts'in Demokrat Temsilcisi Seth Moulton (Reuters)

Massachusetts'in Demokrat Temsilcisi Seth Moulton, Joe Biden'a yarıştan çekilmesi çağrısında bulunduğunu ve Başkan'ın kendisini tanımıyor gibi göründüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Moulton geçen ay Fransa'nın Normandiya bölgesinde düzenlenen bir D-Day (II. Dünya Savaşı'nda ABD'nin Normandiya'ya çıkarma yapmasının yıldönümü -ed.n.) etkinliğinde başkanla birlikteydi. Temsilci, The Boston Globe için kaleme aldığı ve cuma günü yayımlanan görüş yazısında, Biden'ın kendisini "tanımıyor gibi göründüğünü" yazdı.

Elbette herkes yaşlandıkça böyle şeyler yaşayabilir ama birkaç hafta önceki felaket münazarayı izlerken, Normandiya'da gördüklerimin daha derin bir sorunun parçası olduğunu anladığımı kabul etmek zorundayım.

Bu, önemsediğim bir kişinin zor bir gece geçirmesinden çok, her şeyin Biden'ın kasımda Donald Trump'ı yenme kabiliyetine bağlı olduğunu anladığım için çarpıcı bir farkına varıştı.

Temsilci, yazısında doğrudan Biden'a hitap etmeyi sürdürdü.

Biden için sevdiği ve ustalaştığı işte 4 yıl daha çalışma şansından vazgeçmenin ne kadar zor olacağını tahmin edebiliyorum. Ama bu sizinle ilgili değil Sayın Başkan.

Bu durum, ulusal güvenliğimizi tehlikeye atacak ve sıradan Amerikalılar için hayatı daha da kötüleştirecek narsist bir yalancı ve hüküm giymiş bir suçluya karşı seçimi kazanmak için en iyi şansımızla ilgili.

Moulton, Biden'ın 2024 başkanlık seçiminden çekilmesi için kamuoyu önünde çağrıda bulunan 35 Demokrattan biri. NBC News'un aktardığına göre, Delaware sahilindeki evinde Kovid-19'u atlatma sürecindeki Biden, parti liderlerinin ihanetine uğradığını düşünüyor.

Biden'a açıkça istifa çağrısı yapanlar arasında, ikinci bir Donald Trump başkanlığının demokrasi için bir tehdit olduğunu söyleyen 6 Ocak Kongre Komitesi üyeleri de var.

Temsilci Adam Schiff "ikinci bir Trump başkanlığı demokrasimizin temelini sarsacaktır ve Başkan'ın kasımda Donald Trump'ı yenip yenemeyeceği hakkında ciddi endişelerim var" dedi.

Öte yandan Temsilci Jamie Raskin de Başkan'a "gelecek dört buçuk ayda inandıkları her şeyin tehlikede olduğunu" ve "yeniden dirilen monarşi ve baskı güçlerini yenmek gibi öncelikli bir yükümlülükleri olduğunu" söyledi.

Eski Başkan Barack Obama ve Temsilci Nancy Pelosi de dahil diğer etkili Demokratların, Biden'ın kenara çekilmesi için kapalı kapılar ardında baskı yaptığı bildirildi.

Ancak Biden'ın kampanyası, başkanın yarıştan çekilmek gibi bir planı olduğunu tekrar tekrar yalanlıyor.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU