Yeni filmindeki hali, ünlü oyuncuyu da şaşırttı: "Dehşet verici"

"Daha önce okuduğum hiçbir şeye benzemiyordu"

Prömiyerini Toronto Uluslararası Film Festivali'nde yapacak olan Nightbitch, ABD'de 6 Aralık'ta gösterime girecek (Searchlight Pictures)

6 kez Oscar'a aday gösterilip hiç kazanamayan Amy Adams, Rachel Yoder'ın büyülü gerçekçilik türündeki romanı Nightbitch'in uyarlamasında ödüle göz kırpıyor.

Hem kitap hem de film, iki yaşındaki oğluyla ilgilenmek için kariyerine ara veren ve evcimenliği yavaş yavaş bir köpeğe dönüşmeye başlamasına neden olan bir annenin sıradışı hikayesini anlatıyor. 

"Çok benzersiz"

Vanity Fair'a konuşan Adams, yönetmen koltuğunda Marielle Heller'ın oturduğu filmle ilgili açıklamalarda bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Adams, Yoder'ın daha yayımlanmadan önce okuduğu romanı için, "Çok benzersiz ve uhreviydi, daha önce okuduğum hiçbir şeye benzemiyordu" dedi. 

49 yaşındaki Adams'ın yapım şirketi, kitabın haklarını satın almak için, Usta (The Master), Aşk (Her), Düzenbaz (American Hustle) ve Vice filmlerinde birlikte çalıştığı Annapurna Pictures'la ortaklık kurdu. 

İtalya doğumlu aktris, roman üzerine konuşmaya devam ederken, "Gerçekten bağlandığım şey, bu kimlik kaybı fikriydi" dedi. Daha sonra da bunu karaktere bürünme süreciyle ilişkilendirdi: 

Kendime baktığım ve 'İşte bu yeni' dediğim birçok gün oldu. Bu, doğum ya da yaşlanma gibi farklı metamorfozlardan geçerken bedenlerimizin evriminin bir uzantısı gibi.

Bu özel metamorfoz, Adams'ın köpek benzeri meme uçları takmasını ve vahşi yanını açığa çıkarmasını gerektirdi. 

"Komik mi olacak korkunç mu?"

Bu hikayeyi beyazperdeye taşımanın zorluğunu kabul eden Yoder da Vanity Fair'a şunları söyledi: 

Nightbitch'in gerçek zorluklarından biri, üslubunun ne olacağı. Komik mi olacak? Karanlık mı? Korkunç mu? Bu duygusal çalkantılar içinde olan bir karakter ama aynı zamanda absürt bir durum.

Adams, canlandırdığı karaktere bürünmesiyle ilgili "Süreç devam ederken hiçbir şeyi yargılamıyordum" diyerek ekledi: 

Fiziksel görünüşümü yargılamıyordum. Karakterin o kadar içindeydim ki. Yani evet, sanırım bu bazen özgürleştirici ama aynı zamanda dehşet verici.


Independent Türkçe, Vanity Fair, IndieWire

DAHA FAZLA HABER OKU