Tel Aviv saldırısı savaşı genişletmekle tehdit ediyor

Gallant misilleme tehdidinde bulundu... Husiler “hedef bankasından” bahsetti... Uluslararası Adalet Divanı İsrail işgalini “yasadışı” olarak değerlendirdi

Tel Aviv'de dün Husi İHA’sının patlaması sonucu bir binada hasar oluştu / Fotoğraf: Reuters

İsrail dün, Gazze'de dokuz aydır devam eden savaşın yanı sıra, Yahudi devleti ile İran'ın bölgedeki vekilleri arasındaki çatışmayı daha da genişletme tehdidinde bulunan bir gelişmeyle, Husilerin üstlendiği Tel Aviv'e yönelik bir insansız hava aracı (İHA) saldırısına misilleme tehdidinde bulundu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail Savunma Bakanı Yoav Galant ABD tarafından kınanan saldırının “bedelini” Husilere ödetme sözü verdi.

Bu açıklama Ensarullah (Husi) askeri sözcüsü Yahya Seri'nin “(Yafa) adı verilen ve düşmanın önleme sistemlerini atlatabilen, radarlar tarafından tespit edilemeyen yeni bir İHA ile” saldırı gerçekleştirdiklerini açıklamasının ardından geldi. Seri, grubun İsrail'de bir “hedef bankası” olduğunu duyurdu. Husi İHA’sının patlaması sonucu bir kişi öldü, yedi kişi de hafif yaralandı.

Öte yandan İsrail, Uluslararası Adalet Divanı'nın (UAD) İsrail'in Filistin topraklarındaki işgalinin yasadışı olduğuna hükmederek “yanlış bir karar” verdiğini iddia ederek sert bir saldırı başlatırken, Filistin Devlet Başkanlığı kararı “tarihi” olarak nitelendirdi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU