Suikast girişimi 'Trump fırtınasını' körüklüyor

Eski başkana büyük sempati... Biden'ın telefonu. "Güvenlik hataları" hakkında sorular

Gizli Servis ajanları cumartesi akşamı Pensilvanya'nın Butler kentinde düzenlenen suikast girişiminin ardından başkan adayı Donald Trump'ı miting alanından uzaklaştırdı / Fotoğraf: AP

Cumhuriyetçi Parti'nin başkan adayı olan eski ABD Başkanı Donald Trump, cumartesi akşamı bir seçim mitinginde suikast girişimine maruz kalmasının ardından, ABD içinden ve dışından nadir görülen bir sempati dalgasına muhatap oldu. Başkan Joe Biden, Cumhuriyetçi rakibinin hedef alınmasını kınadı ve bir telefon görüşmesinin ardından şunları söyledi:

Bu tür bir şiddetin Amerika'da yeri yoktur. Bunu kınamak için ulus olarak birleşmeliyiz.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Dünya liderleri de Trump'ın hayatına kastedilmesi karşısında duydukları şoku dile getirdiler. Suudi Arabistan saldırıyı kınayarak ABD, eski başkan ve ailesi ile "tam dayanışma" içinde olduğunu ifade ederek "şiddetin her türlüsünü reddettiğini" vurguladı.

Amerikalılar bu şok edici olayın ülkeyi daha da kutuplaştırmasından korkarken, başarısız suikast girişimi Cumhuriyetçi Parti'nin Milwaukee'deki Ulusal Kogresi öncesinde Trump'ın seçim fırtınasını körükledi.

FBI, güvenlik tarafından vurularak öldürülen suikast girişimi şüphelisinin 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğunu açıkladı. AP’nin kaynaklara dayandırdığı haberine göre şüphelinin arabasında bomba yapımında kullanılan malzemeler bulundu.

Suikast girişimi güvenlik zafiyetlerine ilişkin soruları gündeme getirdi. Temsilciler Meclisi Gözetim Komitesi, Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle’ı 22 Temmuz'da ifade vermeye çağırdı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU