Netflix yapımı İspanyol korkusunun devamı geliyor

"Harika bir haber, ilki gerçekten çok iyiydi"

İlk filme imza atan Galder Gaztelu-Urrutia, devam hikayesini anlatmak üzere bir kez daha dümene geçiyor (Netflix)

Netflix nihayet "en iyi korku filmlerinden" birinin devamının geleceğini duyurdu. Üstelik hayranların heyecanla beklediği İspanyol yapımını izlemek için fazla beklemesine gerek kalmayacak. 

Bilimkurgu ve korku türlerini harmanlayan Platform'un (El Hoyo) merakla beklenen devam filminin vizyon tarihi belli oldu. Açıklamaya göre Platform 2, 4 Ekim'de yayın devinde gösterime girecek.

En çok izlenenler listesinde 5. sırada

İlk film, Delik adındaki bir hapishanede geçiyordu. Film boyunca üzeri yiyecekle kaplı bir platform kat kat aşağı iniyor, üst katlardaki mahkumlar midesini doyasıya doldururken, alttakiler aç ve çaresiz kalıyordu. Bu durum hapishanedekiler arasında kaçınılmaz olarak çatışmaya yol açıyordu.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

2019 yapımı Platform, yayın devinin halihazırda en popüler İspanyol yapımı filmlerinden biri. Galder Gaztelu-Urrutia tarafından yönetilen 2019 yapımı gerilim, 83 milyona yaklaşan izlenme sayısıyla en çok izlenen İngilizce olmayan filmler arasında 5. sırada bulunuyor.

Iván Massagué, Antonia San Juan, Zorion Eguileor, Emilio Buale ve Alexandra Masangkay'ın rol aldığı film, 2020'de Goya En İyi Özel Efekt Ödülü'nin de sahibi olmuştu. 

Gerilim dizisi Karlar Kızı'nın (The Snow Girl) yıldızı Milena Smit, devam filminin başrolünde yer alacak. Ona La Casa de Papel'le tanınan Hovik Keuchkerian ve Game of Thrones'dan Natalia Tena eşlik edecek.
 


Hayranları heyecanlandıran devam filmin resmi sinopsisi şöyle:

Gizemli bir lider, Platform'da kendi kurallarını dayatırken, yeni bir sakin acımasız beslenme sistemiyle mücadele etmek için bu tartışmalı yönteme karşı savaşa karışır. Ancak yanlış tabaktan yemek yemek ölüm cezasına dönüştüğünde, hayatınızı kurtarmak için ne kadar ileri gitmeye razı olursunuz?

"Sabırsızlanıyorum"

Platform 2'nin bu yıl içinde Netflix'e geleceği haberini duyduktan sonra keyiflenen bir sinemasever, heyecanını sosyal medyada paylaştı:

Adamım, bu harika bir haber! İlki gerçekten çok iyiydi!

İkinci bir kullanıcıysa şöyle yazdı: 

Çok heyecanlıyım. Platform şimdiye kadar izlediğim en iyi bilimkurgu-gerilim filmlerinden biri. Sürükleyici bir gerilim, karanlık bir şekilde komik ve sosyal yapı üzerine sağlam bir eleştirisi var. Devam filmini izlemek için sabırsızlanıyorum.

Devam filmi karşısında heyecanlanan başka bir izleyici de ekledi: 

İlki harikaydı, umarım bu da aynı seviyede olur.


Independent Türkçe, Variety, Unilad

DAHA FAZLA HABER OKU