Birleşik Krallık Başbakanı: Biden görüşmelerimiz sırasında "gerçekten iyi durumdaydı"

Starmer, "Kendisi gerçekten iyi durumdaydı ve her şeyin üstesinden geliyordu" dedi

ABD Başkanı Joe Biden ve yeni İngiltere Başbakanı Keir Starmer / Fotoğraf: AP

Yeni Birleşik Krallık Başbakanı Keir Starmer dün yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Joe Biden'ın görüştüklerinde "gerçekten iyi durumda" olduğunu söyledi. Starmer, giderek artan sayıda Demokratın ABD başkanına yaşıyla ilgili endişeler nedeniyle bir dönem daha aday olmaması çağrısında bulunmasının ardından Biden'ın liderliğini övgüde bulundu.

Demokrat Parti'nin önde gelen temsilcilerinden Nancy Pelosi ve Demokratlar için önemli bir bağış toplayan aktör George Clooney, Biden'ın iki hafta önceki başkanlık tartışmasında gösterdiği kötü performansı nedeniyle Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump'a kaybedebileceği endişelerinin ortaya çıkmasının ardından, Biden'ın Beyaz Saray yarışını kazanma şansı hakkında endişelerini dile getirdiler.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Şarku’l Avsat’ın Reuters’ten aktardığına göre, 81 yaşındaki Biden'ın "yaşlılık hastalıklarından muzdarip olup olmadığı" sorulduğunda Starmer, dünkü görüşmelerinin gerçekten iyi geçtiğini, 45 dakika sürmesi planlanan görüşmenin yaklaşık bir saat sürdüğünü ve doğrudan Biden'ın NATO liderleri için verdiği yemeğe geçtiklerini söyledi.

Starmer BBC'ye verdiği mülakatta, "Aceleyle pek çok konuyu ele aldık. Kendisi gerçekten iyi durumdaydı ve her şeyin üstesinden geliyordu" dedi. Starmer, geçen hafta İngiltere Başbakanı olduktan sonra Biden ile bu görüşmeyi mümkün olan en kısa sürede yapmanın kendisi için önemli olduğunu belirtti.

Starmer, Biden'ın küresel ilişkilerdeki çalkantılı bir dönemde NATO'ya öncülük etme konusundaki "inanılmaz liderliğini" övdü.

Starmer'ın ofisinden görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, iki liderin Ukrayna ve Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların yanı sıra, Starmer'ın Avrupa ile daha yakın ilişkiler kurma arzusunu da ele aldıkları belirtildi.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU