Gazze’deki savaş 10’uncu ayında ateşkes bekliyor

Suudi Arabistan İsrail'in ihlalleri için uluslararası hesap verebilirlik mekanizmalarının harekete geçirilmesi çağrısında bulundu

Netanyahu hükümetine karşı dün Tel Aviv'de düzenlenen protesto gösterilerinden / Fotoğraf: Reuters

İsrail’in Gazze Şeridi’nde yürüttüğü savaş, dün onuncu ayına girdi. Son birkaç gündür devam eden ateşkes görüşmelerinde ilerleme kaydedileceği beklentilerinin arttığı bir dönemde, İsrail ordusu ve Hamas Hareketi arasında yaşanan şiddetli çatışmalar ve İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar hız kesmedi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu dün akşam yaptığı açıklamada, olası her türlü anlaşmanın, İsrail'in tüm savaş hedeflerine ulaşana kadar savaşmaya devam etmesine izin vermesi gerektiğini söyledi.

Kahire Haber Kanalı’nın üst düzey bir kaynağa dayandırdığı haberine göre ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns’ün Gazze Şeridi'nde ateşkes için müzakerelere katılmak üzere bu hafta Kahire'ye gelmesi bekleniyor.

Öte yandan Hamas, kalıcı bir ateşkes şartından geri adım atarak İsrailli rehineler konusunda müzakere etmeyi kabul ettikten sonra, İsrail'in son öneriye vereceği yanıtın beklendiğini açıkladı.

Diğer bir gelişmede ise Suudi Arabistan, işgalci İsrail güçlerinin Gazze'nin orta kesimlerindeki Nuseyrat Mülteci Kampı’nda Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Ajansına (UNRWA) ait yerlerinden edilen sivillerin sığındığı bir okula düzenlediği saldırıyı kınadı.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

© The Independentturkish

DAHA FAZLA HABER OKU