Rapor: Hizbullah'ın potansiyel lideri Haşim Safiyuddin ile dünden beri temas kurulamıyor

İsrail'in Beyrut'un güney banliyösüne düzenlediği şiddetli hava saldırısının yol açtığı yıkımdan (Reuters)

Lübnanlı üç güvenlik kaynağı bugün (Cumartesi), İsrail'in dünden beri Beyrut'un güney banliyölerine düzenlediği yoğun saldırıların, kurtarma ekiplerinin Hizbullah'ın potansiyel lideri Haşim Safiyuddin'in öldürdüğünden şüphelenilen saldırının gerçekleştiği bölgeyi taramasını engellediğini bildirdi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Reuters’a konuşan  bir güvenlik kaynağı, dünkü saldırıdan beri Safiyuddin ile irtibatın kesildiğini söyledi.

Safiyuddin'in, İsrail tarafından öldürülen Genel Sekreter Hasan Nasrallah'ın yerine geçmesi bekleniyordu.

New York Times ve diğer Amerikan medya kuruluşları İsrailli yetkililere dayandırdıkları haberlerinde, Lübnan başkentinin güneyinde düzenlenen hava saldırısında Safiyuddin ve diğer isimlerin hedef alındığını duyurdu. Şarku’l Avsat’ın Bloomberg’den aktardığına göre bölge sakinleri, bombardımanın kentteki binaları sarstığını ifade etti.

İsrail, İran destekli Hizbullah'tan gelen tehditleri bertaraf etmek üzere başlattığı harekâtı, sınır ötesi füze atışlarının yaklaşık bir yıldır devam etmesi, birçok üst düzey Hizbullah liderinin öldürülmesi ve İsrail birliklerinin 2006 savaşından bu yana ilk kez Güney Lübnan'a girmesinin ardından yoğunlaştırdı. İsrail ordusu dün yaptığı açıklamada, pazartesi gününden bu yana 250 Hizbullah militanının öldürüldüğünü ve İsrail güçlerinin sınırın hemen kuzeyindeki bölgeyi temizlerken roketatarlar, patlayıcılar ve çeşitli silahlar bulduğunu duyurdu.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU