Yapay zeka konulu korku filmi, fragmanıyla dikkat çekti

"Bu AIA'da çok yanlış bir şeyler var. Evi derhal terk edin!"

Columbia Pictures ve Blumhouse çarşamba günü yeni filmleri Sizi Dinliyor'un (Afraid) fragmanını yayımladı. 

Başlangıçta They Listen adıyla nisanda vizyona girmesi beklenen filmin prömiyer tarihiyle birlikte İngilizce ismi de değişti: 30 Ağustos'ta sinemalarda gösterilmesi bekleniyor. 

Amerikan Pastası (American Pie), Alacakaranlık Efsanesi: Yeni Ay (The Twilight Saga: New Moon) ve Bir Erkek Hakkında (About A Boy) gibi filmlerle tanınan Chris Weitz, filmi yazdı ve yönetti. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Başrollerdeyse 2020 yapımı Garez (The Grudge) ve 2018'deki Kayıp Aranıyor'la (Searching) dikkat çeken John Cho'yla birlikte Fantastik Canavarlar (Fantastic Beasts) serisiyle yıldızını parlatan Katherine Waterston var.

Filmin konusuysa gelişen yapay zekayla birlikte popüler hale gelen dijital asistanlarla ilgili. "Devrim niteliğindeki" AIA adlı cihazı test etmek üzere seçilen bir aile, dehşeti yaşıyor. 

Ailenin davranışlarını inceleyip ihtiyaçlarını tespit eden yapay zeka asistanı, ailenin önünü hiç kimse ve hiçbir şey kesmesin diye sınırları aşıyor. 

Yaklaşık iki saatlik korku filminin fragmanı ilgi topladı. Cho'nun "Bu AIA'da çok yanlış bir şeyler var. Evi derhal terk edin!" dediği anlar özellikle dikkat çekti. 

Filmde Katherine Waterston, Havana Rose Liu, Lukita Maxwell, David Dastmalchian ve Keith Carradine gibi ünlü oyuncular da rol alıyor. 


Independent Türkçe, Deadline, Hollywood Reporter

DAHA FAZLA HABER OKU