MİT: Suriye ve Türkiye'de yaşanan olaylara gerekli müdahale yapılmakta

“Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Güçleri hem Türkiye içinde hem de Suriye’nin kuzeyinde eşgüdüm halinde yaşanan olayları takip etmiş ve gerekli müdahaleler yapmıştır”

Fotoğraf: X

Kayseri'de Suriyeli bir kişinin Suriyeli küçük bir çocuğa tacizde bulunduğu iddiaları üzerine başlayan olayların bazı diğer illere de yayılması ve Suriye'nin kuzeyinde de etkisini göstermesinin ardından Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) gerekli müdahalelerin yapıldığını açıkladı.

Reuters’ta yer alan habere göre; MİT açıklamasında, "Türkiye'de provokatörlerin Suriyelilere karşı düzenlediği eylemlere karşı olarak, Suriye'nin kuzeyinde de Türk güçlerinin kontrolü altındaki bölgelerde karışıklıklar meydana gelmiştir" denildi.

Açıklamada, Hatay, Gaziantep, Kayseri, Konya, Bursa ve İstanbul Sultanbeyli’de gece boyu Suriyelilere ve Suriyelilere ait iş yerlerine yönelik eylemler yapıldığı ve Suriye tarafında da Türklere karşı eylemler yapıldığı vurgulandı.

MİT açıklamasında, "Milli İstihbarat Teşkilatı, İçişleri Bakanlığı ve Emniyet Güçleri hem Türkiye içinde hem de Suriye’nin kuzeyinde eşgüdüm halinde yaşanan olayları takip etmiş ve gerekli müdahaleler yapmıştır... Eylemlere karışan ve olayları kızıştıran her kişi tespit edilerek, gerekli işlemlerin yapılmasına devam edilmektedir" denildi.

 

Independent Türkçe, Reuters

DAHA FAZLA HABER OKU