Biden'ın bağışçıları başkanın münazara performansından sonra paralarını geri istiyor

ABD Başkanı çekilirse, bağışlardan yalnızca Kamala Harris faydalanabilir

(Reuters)

ABD Başkanı Joe Biden'ın yeniden seçilme çalışmalarına en büyük katkıları yapanlar, 81 yaşındaki başkanın geçen hafta Donald Trump'la olan ilk 2024 seçim münazarasındaki dağınık ve sarsıntılı performansı sonrasında kampanyaya yaptıkları bağışların iade edilmesini istiyor.  

CNN'in Atlanta'daki stüdyolarında geçen haftaki 90 dakikalık yayında Biden, bazı anlarda sorulara tutarlı cevaplar vermekte zorlandı ve birkaç kez söyleyeceklerini unuttu. Böylelikle gelmiş geçmiş en yaşlı başkanın 4 yıl daha görev yapmak için çok ihtiyar olduğu iddialarına bu noktaya kadar karşı çıkan yandaşları ve destekçilerinin en büyük korkularını gerçeğe dönüştürdü.

Biden'ın seçim kampanyası müdürü Julie Chavez Rodriguez, hafta sonu gerçekleşen özel bir kampanya toplantısında bağışçılara, münazaradan sonra 33 milyon dolar bağış toplandığını ve gönüllü olmak isteyenlerden yüzlerce başvuru aldıklarını söyledi.

NBC News'a göre bağış toplantısına katılan biri, Biden'ın hayal kırıklığına uğratan performansı sonrasında toplantıdaki pek çok kişinin "korktuğunu" söyledi.

Toplantıda bazı sert yorumlar yapıldı. Bazıları seçim kampanyası başlıkları dışında bir şey konuşulmadığı için kızgındı.

Katılımcı, Biden'ın bazı bağışçılarının paralarının iade edilmesini bile istediğini ekledi.

Hafta sonu boyunca büyük gazeteler ve bazı önemli destekçiler Biden'a çekilmesi için çağrılar yaptı.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ama Chavez bağışçılara, Biden çekildiği takdirde, yalnızca ABD Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in Biden-Harris kampanyası kasasındaki milyonları değerlendirebileceğini söyleyerek, Demokratların nasıl mevcut başkan yardımcısı olmadan ilerleyebileceği konusunu muğlak bıraktı.  

Biden, seçim kampanyası ve bağış toplama durağı North Carolina'dan dönüşü ve New York'taki münazaranın hemen ardından ABD başkanlarının dinlenme evi olan Thurmont Maryland'deki Camp David'de inzivaya çekildi.

Beyaz Saray'dan bir kaynak, akrabalarla buluşmanın uzun süre önceden planlandığını ve ünlülerin fotoğrafçısı Annie Liebovitz'le bir fotoğraf çekimini de içerdiğini söyledi.

Biden'ın süregelen seçim kampanyası ABD Başkanı'nın yarışta kalmaya devam edeceğini gösteriyor.


*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: İdil Barım

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU