Trump: "Sabıka fotoğrafım siyah ve Latin Amerikalıların desteğini artırdı"

Eski ABD Başkanı, Fulton County Hapishanesi'nde çekilen fotoğrafını kampanyasına milyonlarca dolar toplamakta kullanıyor

(Reuters)

Donald Trump, geçen yaz meşhur sabıka fotoğrafının çekilmesinden bu yana siyah ve Latin Amerikalı seçmenlerden daha fazla destek gördüğünü söyledi.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Trump'ın yorumları çarşamba günü eski Konut ve Kentsel Gelişim Bakanı Ben Carson ve Cumhuriyetçi Parti Temsilcisi Byron Donalds'ın ev sahipliğinde düzenlenen "Berber Dükkanı Yuvarlak Masası" seçmen etkinliğinde geldi. Etkinliğe telefonla katılan Trump, bu akşam yapılacak yılın ilk başkanlık münazarasına da hazırlanıyor.

Trump, "[Sabıka fotoğrafı] ortaya çıktığından beri, siyah ve Latin Amerikalı toplumlarından gelen destek fırladı" dedi. 

Bu harika, gerçekten harika.

Trump, ağustosta Georgia eyaletindeki Fulton County Hapishanesi'nde işlemleri gerçekleştirilirken çekilen sabıka fotoğrafını övdü. Fulton County Bölge Savcısı Fani Willis, geçen yaz Trump'ı eyaletin 2020 seçim sonuçlarını bozma planıyla ilgili şantaj suçlamasıyla itham etmişti.

Eski ABD Başkanı, "Sabıka fotoğrafı çok iyi" dedi. 

Bu arada Elvis Presley ve Frank Sinatra'yı açık ara geride bıraktı. Hem de çok farkla. Bu tüm zamanların en iyi sabıka fotoğrafı, gerçekten inanılmaz bir şey.

Trump

Donald Trump, Georgia eyaletindeki Fulton County'de çekilen sabıka fotoğrafından sonra siyah ve Latin Amerika topluluklarından daha fazla destek aldığını söyledi (Reuters)​​​​​


Trump şubatta da benzer bir açıklama yaparak siyah seçmenlerin sabıka fotoğrafı nedeniyle kendisini daha çok sevdiğini söylediği için sosyal medyada ağır eleştirilere maruz kalmıştı.

Eski başkan şubatta, "Hakkımda yok yere soruşturma açıldı. Bunu seçimlere müdahale etmek için yapıyorlardı. Sonra ikinci kez, üçüncü kez ve dördüncü kez soruşturma açıldı" demişti. 

Ve pek çok kişi siyahların beni bu yüzden sevdiğini, çünkü çok kötü bir şekilde incindiklerini ve ayrımcılığa uğradıklarını söyledi. Ve aslında beni ayrımcılığa uğruyormuşum gibi gördüler. Bu epey harika.

MSNBC'den Jonathan Capehart konuşmayı "inanılmaz derecede ırkçı" diye nitelemişti.

Capehart bu yıl izleyicilerine "Lütfen, lütfen [bu videoları] Trump'ı seven arkadaşlarınızla paylaşın" demişti. 

Bu videolar, aslında hoşlarına gidebilir. Az önce duyduklarımızın neden inanılmaz derecede ırkçı ve aynı zamanda bir demokrasi için sorunlu olduğunu anlamalarını sağlayın. Bu adam bir daha asla Birleşik Devletler Başkanı olmamalı.

Trump'ın çarşamba günü sabıka fotoğrafını övmesi, geçen yıl Fulton County Hapishanesi'nde işkence gördüğünü iddia etmesinden sadece birkaç saat sonra geldi.

Eski başkan bir kampanya e-postasında "Fulton County Hapishanesi'nde bana işkence ettiler ve SABIKA FOTOĞRAFIMI ÇEKTİLER" diye yazdı.

Ancak Trump bu durumu bir bağış toplama fırsatına dönüştürdü: 

Bilin bakalım ne oldu? BÜTÜN DÜNYA GÖRSÜN diye bunu bir kupaya koydum!

Artık Trump, kasımda Amerika'nın 47. başkanı olma şansına gönderme olarak, 47 ya da 100 dolar bağış karşılığında, üzerinde meşhur sabıka fotoğrafının bulunduğu kahve fincanları satıyor.

Ancak Trump, çekildiği andan bu yana sabıka fotoğrafını para kazanmak için kullanıyor. The Independent'ın daha önce bildirdiğine göre Trump eylülde kampanyasının bu fotoğrafla 10 milyon dolar topladığını söylemişti.



*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe'nin editöryal politikasını yansıtmayabilir. 

https://www.independent.co.uk/news

Independent Türkçe için çeviren: Çağatay Koparal

© The Independent

DAHA FAZLA HABER OKU