Tartışmalı gerilim 51 yıl sonra izlenme listelerinde fırtınalar estiriyor

100 üzerinden 93 puana sahip

Britanya yapımı gerilim Karanlığın Gölgesi, Daphne du Maurier'in 1971 tarihli kısa öyküsünden uyarlandı (British Lion Films)

Karanlığın Gölgesi (Don't Look Now), gösterime girdikten 51 yıl sonra beklenmedik bir başarıya imza attı.

Nicolas Roeg tarafından yönetilen Karanlığın Gölgesi, kızlarının ölümüyle sarsılan evli bir çiftin, geleceği gören bir kadınla karşılaşmasını anlatıyor. 

Eleştirmenlerin favorisi

Başrollerini Julie Christie ve geçen hafta hayatını kaybeden Donald Sutherland'in paylaştığı film, gösterime girdiği dönemde eleştirmenlerden olumlu yorumlar almıştı. Kült gerilim, eleştiri derleme sitesi Rotten Tomatoes'da 100 üzerinden 93 gibi kusursuza yakın bir puana sahip.

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Ücretsiz ve ücretli yayın platformlarını buluşturan uygulama Reelgood'un 20 - 26 Haziran haftası verilerine göre Karanlığın Gölgesi, ABD'de internet üzerinden yayımlanan en popüler 8. film oldu.

PlutoTV'de yer alan filmin beklenmedik başarısı, usta aktör Sutherland'in 20 Haziran'da 88 yaşında hayatını kaybetmesiyle geldi.  

Karanlığın Gölgesi, Çılgın Kızlar (Bratz: The Movie) ve Paris'in Altında (Sous la Seine) gibi popüler filmleri geride bırakmayı başarsa da Godzilla Minus One ve Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki (Dune: Part Two) gibi filmlerin gerisinde kaldı. 

Seks sahneleri tartışma yaratmıştı

Listenin zirvesindeyse, Jessica Alba'nın yeni filmi Tetikte (Trigger Warning) yer aldı. Netflix'in aksiyon filmi, sinema yazarları ve izleyicilerden aldığı tüm olumsuz eleştirilere rağmen zirveyi kimseye kaptırmadı.

Kanadalı aktör Sutherland, onlarca yıllık kariyeri boyunca pek çok unutulmaz filmde rol aldı ancak Karanlığın Gölgesi, aktörün en ikonik eserlerinden biri olmaya devam ediyor. 

Gerilim filmi her ne kadar övgü dolu yorumlar alsa da seks sahneleriyle tartışmalara da konu olmuştu. 


Independent Türkçe, ScreenRant, ReelGood, New York Post

DAHA FAZLA HABER OKU