Rekortmen Güney Kore filmi fırtına gibi: 4. haftada da zirvede

22 günde 10 milyondan fazla izleyici çekti

Aksiyon ve suç türlerini buluşturan film, 23 Şubat'ta 74. Berlin Uluslararası Film Festivali'nde gösterilmişti (ABO Entertainment)

Güney Kore'nin yerel gişe canavarı The Roundup: Punishment, ülke sinemalarındaki hakimiyetini 4. hafta sonuna taşımayı başardı. Bu da filmin toplam hasılatını 75 milyon dolara yükseltti.

3 günde 3 milyon dolar daha

Kore Film Konseyi'nin (KOFIC) takip merkezi Kobis'in verilerine göre, Don Lee'nin (nam-ı diğer Ma Dong-seok) yapımcılığını ve başrolünü üstlendiği aksiyon serisinin 4. bölümü Punishment, cuma ve pazar arasında 3 milyon dolar daha kazandı. 

fazla oku

Bu bölüm, konuyla ilgili referans noktalarını içerir. (Related Nodes field)

Haftalık performansı yüzde 46'lık bir düşüş göstermesine rağmen Punishment, Kore sinema pazarında yüzde 36'lık bir paya sahip oldu.

Aksiyon, gösterime girdikten yaklaşık 4 hafta sonra toplam 75,2 milyon dolar kazanç elde etti. 

The Roundup Punishment, 22 günlük gösteriminin ardından geçen çarşamba toplam 10 milyondan fazla izleyiciyi sinemalara çekerek yeni bir rekora imza atmıştı.

Sert bir polisin uyuşturucu, kripto para birimleri ve çevrimiçi kumarla uğraşan gangsterlerin peşine düşmesini anlatan Güney Kore yapımı filmin yönetmeni Heo Myeong-haeng.

Aksiyon sinemasının tanınan ismi Don Lee'nin yumruklarını konuşturmaktan çekinmeyen bir polis memurunu canlandırdığı filmde, Kim Moo-yeol ve Lee Dong-hwi de acımasız suçluları oynuyor.
 


Punishment, 2017'de The Outlaws'la başlayan, 2022'de Kuralsızlar (The Roundup) ve 2023'te Haydutlar: Çıkış Yok'la (The Roundup: No Way Out) devam eden serinin son halkası.

Güney Kore'de yılın en başarılı filmi Exhuma

Güney Kore'de yılın bugüne kadarki en başarılı filmi, 11,9 milyon bilet satışından 84,8 milyon dolar hasılat kazanan Exhuma olmaya devam ediyor.

Bu yıl Kore yapımı filmler 20 hafta sonunun 14'ünde gişede lider olmayı başardı.

Güney Kore yapımı gizemli gerilim filmi Following, geçen hafta gişe sıralamasında zirvedeki yerini kaptırdı. Cuma ve pazar arasında 1,72 milyon dolar hasılat yapan film Güney Kore gişesinin ikinci sırasında yer aldı.

Hollywood yapımı Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık (Kingdom of the Planet of the Apes) gösterime girdiği ikinci hafta sonunda 1,17 milyon dolar kazandı. Bu, bir önceki haftaya göre yüzde 52'lik bir düşüş anlamına geliyor. Kore sinemalarında geçen 12 günün ardından filmin toplam hasılatı 3,14 milyon dolara yükseldi.

Japon animasyonu Haikyu! The Dumpster Battle ise hafta sonunda 1,12 milyon dolar kazanarak kendine 4. sırada yer bulabildi. 


Independent Türkçe, Variety, Korea Times

DAHA FAZLA HABER OKU