Gizli plan, Filistin Yönetimi’nin çöküşüne işaret ediyor

İsrail, Hamas'ın ‘askeri olarak yenildiğini’ ilan etmeye hazırlanıyor

İsrail'in dün (cumartesi) Gazze şehrindeki evleri hedef alan saldırısının gerçekleştiği yerde iki Filistinli çocuğu taşıyan bir ambulans görevlisi / Fotoğraf: Reuters

Batı Şeria'da ‘sivil kontrolü’ dayatmaya yönelik resmi bir hükümet planının ortaya çıkması, Filistinlilerin, İsrail'in Filistin Yönetimi'ni çökertmeye çalıştığı yönündeki suçlamalarını güçlendirdi.

Gizli plan, İsrail Maliye Bakanı Bezalel Smotrich'in yerleşimci destekçilerine, Binyamin Netanyahu hükümetinin İsrail'in Batı Şeria'yı yönetme şeklini değiştirme çabaları içinde olduğunu söylediği ve amacın Batı Şeria'nın Filistin devletinin parçası olmasını önlemek olduğunu bildirdiği bir kayıtla ortaya çıktı. Sızdırılan ses kaydında Smotrich, “Size söylüyorum, bu çok büyük dramatik bir şey. Bu gibi şeyler sistemin DNA'sını değiştirir” ifadelerini kullandı.

Şarku’l Avsat'a konuşan Filistinli bir yetkili Smotrich'in planının şaşırtıcı olmadığını belirtti. Yetkili, “Aslında İsrail, Filistin Yönetimi’ni dağıtmak için çalışıyor. Açıkça otoritenin kendi kendine çökmesi için gayret sarf ediyor. Diğer tüm konuşmalar bir sis perdesi” dedi.

Bu arada İsrail Kamu Yayın Kuruluşu KAN, ordunun Refah'taki mevcut operasyonun tamamlanmasının ardından Gazze Şeridi'ndeki savaşın üçüncü aşamasına başlamaya hazırlandığını bildirdi. Bu, kara manevralarından hedef odaklı operasyonlara geçilmesi anlamına geliyor. Güvenlik kaynakları, Hamas'ın askeri kanadının ‘yenildiğini’ ilan etmek için hazırlıkların yapıldığını ve Hizbullah'a karşı savaşın genişletilebileceğini belirtti.

 

*İçerik orijinal haline bağlı kalınarak çevrilmiştir. Independent Türkçe’nin editöryal politikasını yansıtmayabilir.

 

Şarku'l Avsat'ın haberlerine ulaşmak için tıklayın

DAHA FAZLA HABER OKU